25.6.2007

Viimeinen matka

Keskukselle oli tainnut sattua jokin moka, koska he soittivat suoraan privaattinumerooni ja tarjosivat minulle kyytiä vaikka lähitolpilla oli autoja ja asiakas oli vasta poistunut kyydistä. Autoni on niitä joihin otetaan myös koiria kyytiin ja tässä tapauksessa asiakkaalla oli koira mukanaan.

Asiakkaaksi tuli nuori, n. parikymppinen pariskunta ja rotweiler. Kun nousin autosta ja avasin takaluukun koiraa varten, mies nappasi tuon 50 kiloisen koiran syliinsä ja nosti sen autoon. Nainen selitti että koiralla ei takajalat enää oikein toimineet, ikääkin koiralla oli yli 10 vuotta.

Ei sitä sanottu ääneen, mutta selvää oli että koiraa – vanhaa uskollista ystävää – oltiin viemässä lopetettavaksi. Nainen oli luultavasti ollut nuori tyttö kun perheeseen oli tullut koira ja hän oli kasvanut koiran kanssa. Ja pian tuo eläin joka oli aina tervehtinyt iloisesti kotiin tulevaa tyttöä, tuli nukahtamaan viimeisen kerran.

Ei sitä sanottu ääneen, mutta itkettyneet silmät ja vakavat ilmeet kertoivat syyn miksi matka oli kohti pieneläinklinikkaa.

Lepää rauhassa Jerry.