15.9.2007

Verkostoidutaan – Lost

Bloggaamisen kautta olen tutustunut moniin uusiin henkilöihin, jopa ihan oikeassa elämässä, mutta myös verkkotuttavuuksina. Samalla olen huomannut kuinka ihmiset verkostoituvat ympäriinsä ja verkostot verkostoituvat keskenään ja ne luovat taas uusia verkostoja.

Tuo edellisen postauksen Yuwie on oma mielenkiintoinen ympäristönsä, johon edelleen kutsun uusia ihmisiä, mutta tämän postauksen innoitti sosiaalinen verkkopeli nimeltä "Lost". Tämä peli on samalla oikeastaan tutkimus siitä kuinka ihmiset luovat verkostoja. Se ei pyri tutkimaan ja mallintamaan oikean elämän ystävyyssuhteita, vaan sitä että kuinka ihmiset vain kulkevat koskettaen toistensa elämää.

Tämä lyhyt kosketus voisi olla esim taksikuskin kuittiin kirjoittama linkki asiakkaalle (tätä täytyy kokeilla) tai näin blogin kautta jätetty linkki tai jotain muuta vastaavaa.

Peliin pääsee mukaan klikkaamalla tätä linkkiä ja kirjauduttuaan mukaan, tulee pelaajan hankkia 30 aikana uusi pelaaja mukaan tai muuten häviää pelin. Ja kun uusi pelaaja kirjautuu, kirjautuminen nollaa suosittelijan kellon ja hänellä on taas uusi 30 päivän jakso hankkia yksi uusi pelaaja mukaan.

Tämä on mielenkiintoista.

6.9.2007

Elämää myös verkossa - Yuwie

Niin kauan kun olen netin kanssa touhunnut, on minua kiehtonut ajatus siitä että jokainen voi olla verkossa suuri. Tai ainakin menestyvä. Tai ainakin jotain.

Äskettäin törmäsin sosiaaliseen verkkoon joka jakaa tuottonsa sen tekijöiden kesken – siis kaikkien niiden jotka kirjoittavat sinne juttujaan ja lataavat niitä valokuvia. Liityinpä siihen minäkin ja kutsun nyt myös teidät mukaan.