25.9.2005

Siilin liha on punaista

Nyt sekin on nähty, siilin liha on punaista. Valokeilaan osui siili, sellainen puoliksi yliajettu, Puolet eläimestä oli murskaantunut auton pyörän alle, puolet oli selkeästi tunnistettavissa siiliksi. Siili oli repeytynyt melko selkeälinjaisesti siitä mistä rengas oli mennyt yli ja leikkauksesta loisti hyvin kauniin punainen liha. Ei liha ollut kaunista, mutta se väri oli kaunis. Sääli että tuo kaunis väri oli pakko nähdä näin.

Ajan n. 300 - 400 km vuoron aikana ja joskus tulee ajettua vapaallakin aika paljon. Saatan esimerkiksi matkailla auton kanssa. Koko sinä aikana kun minulla on ollut ajokortti, ajamani auton alle on jäänyt vain yksi nisäkäs. Nopeutta oli hieman yli 200 km/h kun jänis loikkasi moottoritiellä suoraan eteeni. Silloin ehdin nostaa vain jalkani kaasulta kun kopsahti auton keulassa ja näin peruutuspeilistä pöllähdyksen joka hetkeä aiemmin oli ollut vielä jänis. En edes harkinnut siinä vauhdissa mitään väistöliikkeitä, ihan vain mukanani olleitten kahden henkilön turvallisuuden vuoksi. Jos nopeutta olisi tuolloin ollut joku 120 km/h, olisin saattanut yrittää väistöä. Siinä vauhdissa olen niitä monta kertaa tehnytkin.

Kuinka on siis mahdollista että joku on ajanut siilin yli? Siili liikkuu hitaasti, se ei yllätä yht'äkkisellä syöksyllä, vaan lyllertää hitaasti. Ajoiko joku näkemäni siilin yli tarkoituksella vai siksi ettei ollut riittävän tarkkaavainen, keskittyen johonkin muuhun kuin ajamiseen, esim. kännykkään puhumiseen tai jopa tekstarin kirjoittamiseen. Vai ajoiko hän siilin yli ihan ajotaidottomuuttaan, ei vain hallinnut autoaan niin hyvin että olisi voinut suorittaa pienen väistöliikkeen.

Entä sitten kun tämän kuljettajan eteen tulee autojen välistä pieni lapsi? Onko hän silloinkin yhtä välinpitämätön, tarkkaamaton tai ajotaidoton? En halua nähdä minkä väristä on yliajetun lapsen liha.

2 Kommentteja:

Blogger -z- sanoi...

Näitä autojen runtelemia eläimiä nähdessäni mietin usein samaa, onko päälle ajaminen tahallista vai eikö ihmiset tosiaan välitä. Itselle on noin kymmenen vuoden ajokortillisuuden aikana sattunut kaksi väistämätöntä murhaa: pikkulintu lensi tuulilasiin tarttuen vielä kiinni tuulilasin pyyhkijöihinkin(masennuin siitä ja kävin peittelemässä linnun oksien alle tien pientareelle), ja oravan yliajo thaimaassa, tuo johtui tottumattomuudestani vääränpuoleiseen liikenteeseen ja väärin päin oleviin ohjauslaitteisiin..

30/9/05 07:20  
Anonymous Heidi sanoi...

Hmm. Siili kylläkin juoksee aika nopeasti tarvittaessa. Varsinkin tietä ylittäessään sen pienet jalat vipottavat todella nopeasti sen kehon takaa.

Ihan pakko on myös kommentoida tuohon ajamaasi 200km tuntinopeuteen: Toivottavasti et ajanut sitä Suomessa. Eikös täällä ole ne suurimmat sallitut nopeudet 120km/h?! Ja vaikka sinä osaisit ajaa sitä 200 vaikeuksitta, niin oletko ajatellut mitä se vaikuttaa muiden tielläliikkujien ajamiseen? Eikö muilla olekin oikeus tehdä ajamiseen liittyviä ratkaisuja sillä mielellä, että vastaantulija ei aja ylinopeutta?

6/11/05 11:58  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle