16.3.2007

Pelko asuu korvien välissä

Työvuoron jälkeen auto talliin, nopea pesu, reppu takakontista mukaan ja treenaamaan. Kolmen tunnin harjoitusten jälkeen sporalla kotiin (hitto, nelonen meni justiinsa – pakko mennä kympillä). Kuusitien pysäkillä pois ja pieni kävelylenkki kotiin.

Kuusitien alussa edelläni kävelee samalla raitiovaunulla matkustanut nainen kirein askelin. Yht'äkkiä nainen vaihtaa kadun toiselle puolen ja menee talon ulko-ovelle. Itse jatkan matkaa edelleen ja pian nainen lähtee taas liikkeelle – edelleen samaan suuntaan kuin minä, mutta nyt vain perässäni. Kireät askelen kopisevat tiheätä tahtia takanani.

Nainen teki liikkeensä todennäköisesti minun vuokseni: tummiin vaatteisin pukeutunut nahktakkinen mies – taksikuskin virka-asu edelleen päällä – oli vaarallisen tuntuinen mies hiljaisella ja pimeällä kadulla. Mutta jos olisin kaartanut paikalle taksin keltainen kupu loistaen, silloin olisin ollut luultavasti poliisin jälkeen turvallisinta mitä nainen olisi voinut toivoa. Kuitenkin kyseessä olisi ollut sama tyyppi. Mutta ilman taksia olin vain pelottava nahkatakkinen mies, johon kannatti suhtautua varauksella.

3 Kommentteja:

Blogger ZePanda sanoi...

Parampi vara kuin vahinko.

17/3/07 15:52  
Blogger M.I.Elle sanoi...

niinpä

mitä itse ajattelet maailmasta, jossa naisen on käyttädyttävä kuvaamallasi tavalla?

18/3/07 13:41  
Blogger Jude sanoi...

[m.i.elle]mitä itse ajattelet maailmasta, jossa naisen on käyttädyttävä kuvaamallasi tavalla?[/m.i.elle]

Se on erittäin ikävää jos jonkun on pakko käyttäytyä kuin tuo nainen, mutta faktahan on se että mitään vaaraa tapahtumahetkellä ei ollut. Ja ainahan se keltaisen kuvun kanssa liikkuja voi olla ryöstäjäraiskaajamurhaaja, eihän sitä koskaan tiedä.

Mutta olennaista on että tarinan nainen loi mielessään uhan itselleen "virka-asuun" sonnustautuneesta miehestä joka tuli pitkän työpäivän jälkeen väsyneenä tanssiharjoituksista, joka rauhallisesti kulki omaan tahtiin kotiinsa.

18/3/07 15:42  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle