9.7.2007

Uusi riskiryhmä

Kun paljon liikkuu liikenteessä, paljon tarttuu myös silmään. Liikennevirtaa seuratessa muista tielläliikkujista on helppo muodostaa erilaisia ryhmiä, joiden liikennekäyttäymistä voi ennakoida. Riskiryhmäksi kutsun sellaisia jotka saattavat tehdä täysin yllättäviä, suorastaan käsittämättömiä liikkeitä liikenteessä.

Viimeaikoina olen pistänyt merkille uuden, erittäin hankalasti arvioitavan ja suorastaan vaarallisen riskiryhmän, joka välillä ei tunnu välittävän tuon taivaallista liikennekäyttäytymisestä ja liikennesäännöistä. Tämän ryhmän tunnistaa virolaisista rekisterilaatoista. U-käännöksiä yksisuuntaisella kadulla palaten väärään suuntaan, röyhkeätä – suorastaan törkeätä kiilaamista, ryhmittymismerkit ovat täysin tuntematon käsite ja tolkuttomia ylinopeuksia liikennetilanteeseen nähden.

Autot ovat uusista ja kalliista aina ruostuneisiin romuihin, mutta Viron rekisteritunnuksilla olevia autoja kannaata varoa tosissaan. Liekö noissa Suomessa voimassaolevaa liikennevakuutustakaan kaikissa?

2 Kommentteja:

Blogger fokentori sanoi...

Loistavaa. Hauskasti kerrottua viihdyttävää juttua mutta kois tulla ajeleen Forssaan pirssiä.Varmasti on ennenaikainen eläke eikä tarvi virolaisia.http://worsa.typepad.fi/

9/7/07 20:24  
Blogger Duhh sanoi...

Vakuutukset on, ilman ei pääse laivaan.
Mutta suuntavilkkuen käyttö on eräiden uusien autojen omistajilla kai mahdoton - rahat ei rittäneet "suuntavilkun kytkin"-nimiseen lisävarustukseen.

12/7/07 22:06  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle