22.4.2007

Oksennus

Ryynit, kaulapaska, spagettia väärinpäin, posliinipuhelu, puhua norjaa, spyttis, pitkä sylki – "rakkaalla lapsella" on monta nimeä. Jokaisella meistä on tullut se, joskus autossa, jokus jossain muualla. Kokemus sellaisenaan ei ole koskaan miellyttävä, vaikka olo kohentuu usein kun on päästänyt "pahat henget pois".

Pitänee koputtaa puuta, sillä kukaan ei ole vielä onnistunut oksentamaan ajamassani autossa, paitsi tyttäreni ihan pikkuisena, mutta taksiin ei ole tullut vielä koskaan. Likellä on toki pitänyt ja viime hetkellä on monta kertaa avattu ovi ja heitetty laatta pihalle. Eräs nuori mies avasi takaoven tyylikkäästi liikennevaloiss, sylkäisi ylimääräiset kadulle ja sulki oven juuri valojen muuttuessa uudestaan vihreäksi. Saattoivat siinä naapurikaistalla ja takana olleet hieman ihmetellä.

Paha olo ei katso ikää, sukupuolta tai tulotasoa, kuka tahansa on potentiaali oksentaja. Joskus selvitään yhdellä huuhtelulla, mutta joskus pitää pysähtyä useamminkin. Matkalla keskustasta Paloheinään on joskus pitänyt päästä huilaamaan seitsemän kertaa ennen perille pääsyä. Pari viikkoa sitten olin parikymppisen opiskelijaneidon mielestä "ihqu" kun en hermostunut vaikka matkalla Tikkurilan asemalta Ilolaan piti pysähtyä pari kertaa. Perillä hän yritti vielä näyttää viehättävältä, mutta oksennusjämät suupielessä vie viehätyksen kauneimmastakin naisesta.

Usein asiakkaat kysyvät että kuinka paljon maksaa jos oksentaa autoon. Minulla taksa varmaan pyörii sinä 250€ nurkilla, jos okku pääsee takana ja on helposti siistittävissä. Edessä on aina mahdollisuus että nesteitä pääsee kojetaulun ilmanvaihto suulakkeista sisään ja sitä hajua ei saa pois vaihtamatta suurta osaa letkuja ja putkia kojetaulun sisältä – hintaa kerääntyy varmasti toista tonnia. Nahkapenkit ovat helpompia pitää puhtaana, kankaiset imaisevat kaiken mahdollisen laakista sisään ja haju pysyy pitkään.

Kuten aiemmin sanoin, minulle ei ole koskaan tullut asiakkaan oksennuksia autoon, mutta kerran asiakkaalla oli lirahtanut nestepitoiset paskat housuun ja niistä oli osa imeytynyt kankaiselle penkille. Niin kauan kun hän istui, ei haju päässyt leviämään, mutta noustuaan autosta haju pääsi leijailemaan vapaasti. Valitettavasti ehdin parin kilometrin päähän ennen kuin haju kantautui nenääni ja käteisellä maksanut asiakas oli päässyt jo livahtamaan. Pari tuntia kuitenkin siinä meni kun takapenkkiä pestiin ja kuivattiin, sillä sen hajun kanssa en kehdannut ottaa ketään sisälle.

Pitäisi varman ottaa oksennuspusseja mukaan viikonlopun yövuoroihin ja laskuttaa niiden käytöstä perillä, voisi olla hyväkin bisnes. Tai kuten eräs naisporukka kehitteli uutta liikeideaa takseille - kondomien myynti! Menekkiä voisi viikonloppuina olla.

1 Kommentteja:

Blogger poitsu sanoi...

Eikö ole kumma homma miten vähän nahkapenkkejä taksissa näkee? Meillä täällä Oulussa ei ole kuin ehkä kymmenessä autossa.
Tuntus vaan et itse jos yrittäjä olisin niin ehdottomasti sijoittaisin nahkoihin vaik hintavat ehkä ovatkin.

2/5/07 00:39  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle