24.3.2007

Miksi ei kyyti kulje?

Viime yönä tapahtui taas se mikä tapahtuu järjestään joka viikonloppu Helsingin taksiliikenteessä – tilausjärjestelmä pykii. Kun tilausjärjestelmään tulee vähänkin kuormaa, tilaukset alkavat jäädä muun liikenteen alle ja autoille tulee parhaimmillaan puolikin tuntia vanhoja tilauksia joiden asiakkaat ovat aikaa sitten luopuneet toivosta ja hankkineet kyydin toisella tavalla. Eikä kyse ole vain keskusta-alueen ongelma vaan aivan samalla tavalla laidalla tulee ajotarjouksia joista ei saa ikinä ajoselvitystä – ts. tarkaa osoitetta ja varausnumeroa.

Kenen niskaan järjestelmän pykiminen loppujen lopuksi sitten kaatuu – kuskien tietenkin. Kuskit saavat ottaa asiakkailta vastaan sen kaiken ärtymyksen asiasta joka vituttaa itseäkin. Totta hemmetissä sitä haluaa ottaa paluukyydin laidalta jos sellaista olisi tarjolla, mutta jos ajotarjous Herttoniemestä tulee silloin kun itse sijaitsee jo Kruununhaassa, ei ole mitään järkeä kaantyä takaisin ja ajaa taas 10 min. tyhjänä paikkaan missä asiakas on tod. näk. kyllästynyt odottamaan autoa.

Antaisin asiakkaille mieluusti sopivia puhelinnumeroita Helsingin Taksi-dataan, johon voisi purkaa mieltään asiasta, mutta kun kyseessä on edelleen Brežnevin ajassa elävä laitos, reklamaatioihin tarkoitettu puhelinkin -(09) 777 3511- vastaa ainoastaan virka-aikoina.

3 Kommentteja:

Blogger Lusikka lattiaan sanoi...

Ai teilläkin on näitä ongelmia.... Sanos, eihän teillä satu oleen Elisan yhteydet? Meille Tampereella meinaan on ja me oltiin kanssa kellojen siirron jälkeen pari tuntia puhekanavalla... tai yritettiin olla....


-R-

26/3/07 00:31  
Blogger chess sanoi...

Radioaallot :D

26/3/07 16:41  
Blogger Jude sanoi...

Juu, radioaallot ne täällä jylläävät. HTD (= Häiritsee Taksien Duunia) on halunnut hoitaa hommat omien koneiden ja radiokanavan kautta.

Minulla on vahva epäilys että tilausvälitysjärjestelmä perustuu johonkin reikäkorttiaikaiseen koodiin jota on viritetty purkan ja paukkulangan avulla jotenkin selviämään maanantain ja tiistain välisen yön kuormasta. Vanhan koodin vuoksi systeemiä ei luultavimmin voi tuoda nykyiselle prosessorikannalle ja siksi luulen että Metsälässä porisee joku ikäloppu härpäke, jokas kaatuilee jo ihan vanhuuttaan.

Tämä kaikki on vain olettamuksiin perustuvaa spekulointia eikä perustu mihinkään varmaan tietoon - kuten kaikki Taksimiesten Tietotoimiston tiedonvälitys. Tieto on kuitenkin varmaa ja joskus jopa oikeatakin.

26/3/07 19:53  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle