25.3.2007

Tieliikennelaki

32 §
Kuljettajan suojatiesäännöt
Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

Jos ohitettava ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen tai peittää näkyvyyden suojatielle, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa.

.
.
.
44 §
Ajoradan ylittäminen
Jalankulkijan on ylitettävä ajorata suojatietä kulkien, jos se on lähellä. Muuten ajorata on ylitettävä kohtisuoraan ja yleensä risteyksen vierestä.

Suojatielle tai muuten ajoradalle astuvan jalankulkijan on noudatettava sitä varovaisuutta, jota lähestyvän ajoneuvon etäisyys ja nopeus edellyttävät. Hänen on ylitettävä ajorata tarpeettomasti viivyttelemättä.


Kuten huomaatte, tunnen velvollisuuteni liikenteessä. Jos olen pysähtynyt siihen suojatien reunaan, olen tullut siihen riittävän hitaasti. Joten älkää jääkö siihen suojatielle seisoskelemaan ja heristelemään sormea.

2 Kommentteja:

Blogger Niin sanoi...

Mutta et sitten viitsinyt antaa sitä esteetöntä kulkua.

Nyt muistuukin mileeeni, miksi tämä taksiblogi on bookmarkseissa nimellä "Reikä ratissa", kun muut ovat siististi Taksitar, Nainen ratissa ja Rollon yössä.

25/3/07 22:40  
Blogger Jude sanoi...

Miten niin en anna sitä esteetyöntä kulkua? Siinähän tepastelevat ihan rauhassa kadun yli, mutta nuo vitun känniset runkkarit seisovat siinä keskellä suojatietä/katua ja kuvittelevat omistavansa sen. Jos minä olen pysähtynyt suojatien reunaan, niin eikö siinä ole silloin esteetön kulku tarjolla vai? Vai pitäisikö siinä peruuttaa parikymmentä metriä taaksepäin jotta nämä jurri-Urpot tuntisivat olonsa turvalliseksi?

Taitaa nimim. "niin" kuulua juuri siihen heimoon josta kommentoin Nainen ratissa-blogon yhteydessä – https://www2.blogger.com/comment.g?blogID=5940099&postID=1503056271364927509

Ja en lainkaan ihmettele jos hän seisoskelee sormeaan heristellen keskellä suojatietä. Mokoma anonyymi besserwisser.

26/3/07 01:02  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle