29.3.2007

Vähemmistöasiaa

Taksikuskien omalla keskusteluforumilla käydään vilkasta keskustelua maahanmuuttajista taksissa, niin asiakkaana kuin kuskina. Keskustelu on tietysti lainehtinut käsittelemään myös kansanosaa joka on sangen usein liitetty hevosurheilun pariin. Saatatte uskoa että mielipiteitä on juuri saman verran kuin kuljettajia – laidasta laitaan. Itselläni ei juurikaan ole lusikkaa tähän soppaan laitettavana, kokemuksia on hyviä ja vähän vähemmän hyviä.

Mutta aiheeseen liittyen, kohdalleni osui tuossa loppusyksystä kyyti joka jäi aiheen puitteissa mieleen. Olin palaamassa Martinlaaksosta Hämeenlinnan väylää takaisin Helsingin puolelle, kun data yhtäkkiä tarjosi kyytiä. Ihan joka kerta ei näin tapahdu kun auto on Helsingin rajojen ulkopuolella ja nyt oli MPK-kyyti tarjolla Myyrmäestä. MPK-kyydit ovat näitä yhteiskunnan liikuntarajoitteisille tarjoamia taksikyytejä ja osa kuljettajista ei syystä tai toisesta kuittaa näitä lainkaan. Mutta minä kuittaan ja siksi niitä myös tarjotaan etäämmältäkin.

Tässä kyseisessä tapauksessa noutokohteessa minua odotti vanhempi romanirouva (kyllä, se on olennaista tässä tarinassa) lapsenlapsensa ja tämän lapsen kanssa. Mukana oli myös melkoinen määrä tavaraa, jonkinlainen muuttokuorma. Ei siinä mitään, minulle kyyti on kyyti, kunhan siitä vain saa rahaa ja ryhdyin pakkaamaan tavaroita konttiin asaikkaiden kanssa.

Kun tavarat ja matkustajat olivat kyydissä, lähdimme kohti Herttoniemeä, jossa vanhempi rouva asui. Ja sitten se alkoi: hirmuinen päivittely siitä millaista oli nuoren äidin asua lastensa kanssa Myyrmäessä kun naapuriin oli muuttanut somaleja! Siis, kyllä – tässä romanit haukkuivat ja sättivät somalinaapureitaan siitä että millaista elämää nuo pitävät, sotkevat paikkoja ja kun koko suku ramppaa kylässä yötä päivää. Ja kun kuulemma eivät töitäkään tehneet, vaan elivät vain sosiaaliturvan varassa!

Saatatte arvata että oli vaikeata pitää naamaa peruslukemilla, kun mielessä kävivät ne normaalit "valkolaisten" suusta heitetyt kommentit "mustalaisista". Eikös Freukkarit laulaneet jossain biisissä:

"kaikki tarvii jonkun itseänsä huonomman
kaikki tarvii jonkun jota sopii paheksua
jonkun heikomman, köyhemmän tai mutakuonomman"

1 Kommentteja:

Blogger Dr. Try sanoi...

CityCab by Stadia

18/9/07 12:48  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle