4.3.2011

Tyhmiä vai sokeita?

Ajan hiljakseen Unioninkatua pitkin Senaatintorin laitaa kohti etelää. Huomaan että Senaatintorin tolpalla on kolme autoa ja siksi annan lipua eteläisen Helsingin tolppia kohti. Noin 30 metrin päässä tolpasta kävelevä pariskunta huomaa minut ja yrittää hurjasti viittilöiden saada minut pysähtymään. Haluavat selkeästi kyytiin. Siis eivätkö he todellakaan huomaa avoimen torin laidalla taksitolppaa ja siinä odottavia autoja? Matkaa heidän senhetkisestä sijainnista minun luo on pitempi kuin tolpalla odottavien autojen luo. En pysähdy, vaan toivon että he huomaisivat autot jotka ovat valmiita kuljettamaan heidät juuri sinne minne he haluavat.

Oma matkani jatkuu Esplanadien toiselle puolelle. Käännyn Pohjoisen Makasiinikadun kulmasta kohti Kasarmitoria. Kadun päässä on Kaarle XII ja totean itsekseni että on torstai eli Kalle-ilta. Kasarmikadun kulmassa huomaan että muutkin muistavat Kalle-illan ja jonossa on ainakin 30 autoa valmiina kuljettamaan asiakkaita. Valmistaudun kääntymään vasemmalle Kasarmikadulle jatkaakseni edelleen kohti Viiskulman tolppaa, mutta kolmen miehen ryhmä on juuri poistumassa Kallesta ja ryhtyy hurjasti viheltämään ja viittelöimään päästäkseen kyytiini. Mitä nuo minulle viheltelevät – saamarin taliaivot, eivätkö he näe sitä pitkää jonoa takseja siinä aivan vieressäni?

Ihan vaan tiedoksi, että meillä on mm. sellainen kirjoittamaton sääntö, että ns. käsipysty asiakasta tai kävelypokaa ei oteta kyytiin paikasta, missä on takseja tolpalla välittömässä läheisyydessä. Käytännössä tuo tarkoittaa näköetäisyyttä. Ei sitä virallisesti ole missään kirjattu, mutta kaverit saattaisivat olla seuraavan kerran tavatessamme hieman nyreitä.

2 Kommentteja:

Blogger Peter Kangas sanoi...

Moi Jude. Joo, eivät ole tyhmiä ei... :-) Ajattelevat vain että olipa jälleen idiootti taksikuski jolle raha ei kelpaa. Todettakoon että olen itsekin ajanut taksia helsingissä joten tämä ei ollut mitään ###uilua.

7/3/11 09:40  
Blogger Peter Kangas sanoi...

Vielä yksi kommentti. Kerran olin kuljettajana liikenteessä tilataksilla. Oli siihen aikaan helsingin kasarmintori hieman eri näköinen kuin nyt, silloin sai ajaa autolla torille. Olin hakenut viereisestä Hesestä jonkun satsin ja istuin torin reunalla autossa ja söin; taisi olla yö ja ravintolan sisätilat suljettu. Yhtäkkiä joku porukka repii sivuoven auki ja valuu sisään. Olin jo onneks ehtinyt syödä melkein kaikki, ja safkis päättyi siihen, auto käyntiin ja menoksi. Kasarmintorillahan ei ole taksiasemaa, jos ei sitä yhtä yö-taksiasemaa viereisellä kadulla lasketa.

7/3/11 09:48  

Lähetä kommentti

<< Takaisin tolpalle