25.8.2006

Kiihtyvyys lisävarusteena

Sain tänään karvaasti oppia että Mercedes Benz C 200 CDI ei ole vakionavarustettuna ohituskiihtyvyydellä. Olen ehkä poispilattu BMW:n ja Volvon kiihtyvyydellä, mutta Mersun kiihtymättömyys tuli täytenä yllätyksenä.

Ohitin tänään edelläni olleen rekan ja puolessa välissä havaitsin että Mersu ei todellakaan ole mikään raketti. Samaan aikaan vastaantuleva rekka lähestyi aivan liian nopeasti. En ole koskaan katsonut vastaantulevan rekan keulaa niin läheltä kuin tänään.

Tämän blogin jatkuminen oli noin yhdestä sekunnista kiinni.

6 Kommentteja:

Blogger Taksitar sanoi...

AUTS! Onneksi oli se yksi sekuntti!

26/8/06 01:42  
Blogger Kukkahattusetä sanoi...

Olipa hyvä että säästyit kolarilta. Kannattaisiko ensi kerralla lähteä ohittamaan silloin kun vastaan ei ole tulossa rekkoja? Ihan vain takapenkkiläisen vaatimattomana mielipiteenä.

26/8/06 19:16  
Blogger lha64 sanoi...

Saksanseisoja ei todellakaan ole mikään raketti.

26/8/06 22:20  
Blogger kuski kaakosta sanoi...

Tämä ei nyt ole kettuilua mutta etkös ole nyt jo muutaman kuukauden ajellut kyseisellä autolla...?
Siis: Miten ihmeessä sulle voi olla VIELÄ täysi yllätys "tehottomuus?"
Olen ajanut paljon kyseisellä moottorilla varustettuja C- ja E-sarjalaisia ja kyllä niillä sentään ehtii hiukan eri malliin kuin vanhoilla 124 -korimallin 200 D koneilla. Totta on kyllä että Volvon D5 ja Bemarin dieselit ovat kyllä aika menijöitä 200 CDI verrattuna...

27/8/06 08:51  
Blogger Mette sanoi...

Mieheni sanoo, että Mersussa ei kiihdy mikään muu kuin kuski.

Hyvä, että selvisit. On täytynyt olla pelottava hetki.

27/8/06 10:19  
Blogger Jude sanoi...

[kuski kaakosta]Miten ihmeessä sulle voi olla VIELÄ täysi yllätys "tehottomuus?"[/kuski kaakosta]

Täällä Helsingissä 90% ajosta on tätä kaupunkialueella pyörimistä ja ne harvat kerrat kun olen lähtenyt jonnekin ulos kaupungista, alla on ollut moottoritie - ei ole koskaan tullut varsinaista tarvetta ohittamiseen. Nopeus sinne satasen tuntumaan ja vakionopeudensäädin päälle, rentoa menoa.

Nyt oli kyseessä ensimmäinen kerta kun tuli eteen rekan ohittaminen maantiellä - ylipäätään ensimmäisiä ohituksia maantiellä. Olin vienyt asiakkaan Hankoon ja tulin sieltä tyhjänä taakaisin. Hangontiellä oli rekkoja autolastissa ja satasen alueella ajattelin ohittaa kahdeksaakymppiä kulkeneen rekan - temppu ei vain ollutkaan niin helppo. Ja kuten kerroin - tempun vaikeus tuli minulle suurena yllätyksenä aivan liian myöhään.

Ja kukkahattusedälle: sitä vastaantulevaa rekkaa ei näkynyt silloin kun lähdin suorittamaan ohitusta, se tuli näkyviin kun olin ohitettavan rekan rinnalla.

28/8/06 12:09  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle