8.8.2006

Taksin käyttäminen ei ole kallista

Löysin linkin jossa oli perusteltu hyvin että taksi on oikeastaan edullinen kulkuväline verrattuna omaan autoon. Itse olen kuullut asiakkailta vastaavia tarinoita, mm. eräs Töölössä asuva yrittäjä kertoi luopuneensa kokeilumielessä omasta autostaan vuodeksi ja käytti tänä aikana surutta taksia. Siis taksia eikä lainkaan julkisia. Vuoden loputtua hän laski kaikki käyttämänsä taksikulut yhteen ja vertasi lukemaa autosta koituneisiin kuluihin. Hän kertoi että sillä rahalla mitä hän oli aiemmin käyttänyt vuodessa autoiluun, hän pystyi nyt käyttämään puolitoista vuotta taksia.

3 Kommentteja:

Blogger Janne sanoi...

Näin minäkin olen laskenut. Vuokraan autoa silloin kun on tarve (esim. viikonlopuksi), muuten kuljen julkisilla työmatkat ja taksilla muuten.

Jos olisi lapsia tai asuisi kauempana isosta kaupungista, auton hankkiminen voisi olla ihan vaihtoehto, mutta toistaiseksi en ole kyennyt perustelemaan itselleni auton ostoa mitenkään.

8/8/06 20:44  
Blogger minh sanoi...

Laskeskelimme tuota juuri. meillä on auto välillä lainassa viikkokausia ja tarvitsemme sitä oikeastaan vain isoihin kauppareissuihin. Jos sitä varten hankkisi oman auton, tulisi ihan sairaan kalliiksi ja nyt voimme huoletta käydä isolla rahalla ruokaostoksilla ja tulla taksilla kotiin. Kiva!
-minh-
minh.vuodatus.net

9/8/06 13:10  
Blogger Antti Vettenranta sanoi...

Voipi olla joo, mutta tuntuu vaikealta ajatella että taksi tulisi halvemmaksi jos nyt vaikka pari reissua á 20 euroa päivässä heittää. Riippuu ja roikkuu ja riippuu myös siitä minkälaisella autolla haluaa ajella, kelpaako vm90 opel yms.

10/8/06 17:09  

Lähetä kommentti

<< Takaisin tolpalle