1.8.2006

Huomenna töihin

Takana on pitkä viikonloppuvapaa - tai kuten olen asiaa kuvaillut, kesälomani. Kävin kavereiden kanssa purjeveneellä Tallinnassa ja matka oli juuri niin riemukas kuin voi odottaa 11 miehen reissusta syntyvän. Vain yhdellä oli Känkkäränkkä taskussa ja kun siihen osattiin varautua, se myös pysyi siellä.

Ennen lomalle lähtöä, viimeisen työpäivän jälkeen olin kävelemässä kotiin, Elukan Nesteen kohdalla vastaan tuli pyörällä Timo. Timo on yksi mieleenpainuneimmista asiakkaista mitä minulla on koskaan ollut. Nyt Timolla tuntui olevan parempi ote elämästä kun viimeksi tapasimme.

Edellisellä kerralla Timo hyppäsi Tullinpuomin tolpalla takapenkille ja sain "Turkuun". Nuori mies, sellaiset löysät vaatteet, mukanaan sikspäkki ja skede - tai breda kuten minun aikana tavattiin sanoa. Olin juuri saanut datalaitten korjattua tarkastajan antamilla ohjeilla ja minulta oli jo muutama kyyti mennyt sivu suun. Siinä mielessä matka Turkuun tuntui suorastaan hyvältä vaihtoehdolta, lauantai alkuillasta. Kysyin että onko riittävästi rahaa ja Timo kertoi sen riittävän.

Lähdettiin liikkeelle kohti Turkua ja Timo kysyi että saako hän juoda olutta takapenkillä. Vannotin että siististi on juotava ja hän sanoi ottavansa siististi läikyttämättä. Laitoin CD:n pesään ja pistin hiukan volyymiä, koska B-sarjan Mersu ei ole niitä hiljaisimpia autoja sisältä. Kyseinen levy oli Boozoo Bajoun CD ja Timo innostui kyselemään että kuuntelenko aina tällaista musiikkia ja kehui levyä hyväksi. Tästä lähti keskustelu käyntiin joka jatkui keskeytyksettä Turkuun ja Maskuun (parikymmentä kilometriä Turun ohi) saakka Timon isän luo. Välillä pysähdyttiin huoltoasemalle hakemaan lisää juotavaa, Timo esitteli skeittaustaitojaan ja matka taas jatkui.

Ennen kuin olimme saapuneet Maskuun, oli keskustelussa käyty läpi kaikkea musiikista ja skeittaamisesta Jumalaan ja elämän tarkoitukseen sekä kaiken merkitykseen saakka. Se oli oikea "isä ja poika saunanlauteilla" keskustelu. Perillä nousimme autosta, halasimme ja toivotin Timolle parempaa jatkoa. Nyt hän oli tullut isänsä luokse hakemaan hieman suuntaa elämäänsä.

Nyt kun tapasimme uudestaan, hänellä vaikutti menevän paremmin. Ja minäkin muistin että matkan aikana tein päätöksen jota en vielä ollut täyttänyt. Mutta tänään tein sen. Timo, tänään kävin ostamassa sen longboardin josta silloin puhuin ja skeittasin sillä heti keskustasta kotiin. Ensimmäisen kerran laudan päällä 25 vuoteen. Vaikka se ensin hieman jännitti, se alkoi sujumaan taas. Ehkä seuraavan kerran tavatessamme otamme pienen kierroksen kaupungilla laudoilla.

0 Kommentteja:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle