16.7.2006

Ihmeistä suurin

Tein viimeyönä pari rankkaa arviointivirhettä jotka tuntuivat kassassa välittömästi. Näitä yritin sitten paikata koko loppuyön ajamalla korostetun tehokkaasti. Tämä tarkoittaa osin myös sitä että pisteestä pisteeseen liikutaan myös mahdollisimman nopeasti. Kadut ja tiet ovat tyhjiä, etenkin lähiöissä, joten nopeudet voivat nousta joskus melko reippaiksi.

Hieman ennen viittä sujahdin läpi peltomaiseman ja mutkan takaa pienestä metsiköstä ilmestyi poliisi auto. Hidastin välittömästi nopeutta, mutta poliiseilla oli selkeästi ollut nopea liipasinsormi. Alueella oli lähellä sijaitsevan koulun ja päiväkodin vuoksi 40 rajoitus ja minulta mitattiin 75 km/h. Paperit tarkistettiin ja nuhdeltiin naama vakavana. Mutta korttia ei otettu pois, eikä sakkoa rapsahtanut.

Kävi tsägä.

6 Kommentteja:

Blogger nainen ratissa sanoi...

Höpöhöpö sabina. Ensinnäkin jude sanoi, että tiet olivat tyhjiä, kuten aamuyöllä monesti. Toisekseen, tuo on varsinkin ajakohtaan nähden törkeästä ylinopeudesta kaukana. Kerrankin fiksu poliisi.

17/7/06 03:03  
Blogger tuurari sanoi...

jormaselle:

Ammattiautoilijoista en tiedä, mutta harrastelijan mielestä molemmat voidaan perustella inhimillisellä erehdyksellä tai puhtaalla typeryydellä.

Kumpaakin näkee suhteessa yhtä paljon myös "siviilikuskeissa", mutta vasta se keltainen laatikko katolla tekee kämmistä näkyvän...

17/7/06 18:52  
Blogger mab sanoi...

Taisit sujahdella Viikissä jos luen maamerkkisi oikein (Hki, peltomaisema, koulu, päiväkoti, 40km/h). Varsinkin päivällä koulujen alkamis- ja loppumisaikoina jopa tuo 40km/h tuntuu välillä liian kovalta vauhdilta kun tiellä pomppii kaikenikäistä tenavaa.

17/7/06 19:42  
Blogger Jude Vihervaara sanoi...

Viikissä ei ole oikeastaan kuin Viikon suora joka houkuttelee ja siinäkin on se toisen laidan pusikko josta voi tulla tielle ihan mitä tahansa. Silti se 60 km/h tuntuu siinä suoralla yöllä alhaiselta.

En ollut Viikissä, vaan Vantaan Ylästössä. Siellä on sellainen peltoaukeinen pätkä Kartanonkosken ja Ylästön välissä.

19/7/06 01:31  
Blogger Jude Vihervaara sanoi...

Jormaselle: joskus harvoin kun lataan punaisten läpi, teen sen lähes poikkeuksetta siksi etten halua saada sitä liian lähellä ajavaa siviiliä peräluukkuuni.

Jostain syystä lähes poikkeuksetta kun pysähdyn punaisiin, joku siviili kaasuttaa naapurikaistalta ohitseni valoista läpi. Olen nähnyt jopa 20 metrin takamatkalta (takamatka - etäisyys valoihin hetkellä jolloin valo on vaihtunut punaiseksi) suoritettuja läpiajoja.

Kuten tuurari sanoi, se laatikko tekee meidän tekemisistä niin näkyviä.

Ihan tilaston vuoksi suhteutetaan saamani sakot ja ajetut peltikolarit ajettuihin kilometreihin viimeiseltä viideltä vuodelta:

Kilometrejä n. 400.000 (80.000/vuosi = 6.000 - 7.000/kk = hieman yli 300/vuoro). Tavallisella siviilillä menee samoihin kilometreihin 10 - 20 vuotta tai enemmän.

Kolareja 2 kpl. Toisesta olen kertonut aiemmin tässä blogissa - ihan omaa hölmöyttä Koffin jakeluauton perään n. 15 km nopeudessa. Sitä edellisessä en loskaisen tien vuoksi pystynyt väistämään sitä siviiliä joka päätti kadun oikeasta reunasta yhtäkkiä kääntyä minun kaistan yli vasemmalle. Kuivalla säällä olisin saanut auton pysähtymään. Väistettyjä tilanteita tulee pari kolme kuukaudessa, siis sellaisia ihan oikeasti "läheltä piti"-tilanteita. Sellaisia kaukaa aavistettavia tilanteita ei lasketa - niitä on melkein päivittäin.

Sakkoja 2 kpl. Toisesta olen aiemmin kertonutkin täällä ja edellinen tuli Leppävaaran suoralla - monikaistaisella moottoritiellä pe-la yönä klo 2. Suora tie, hyvä keli ei, muita tielläliikkujia ja 70-alueella 112km/h. Seurauksena sakkoja ihan riittävästi ja kuukausi ajokieltoa (lue: työttömyyttä).

Suhteessa ajettuihin kilometreihin uskon että tilastoni ovat melko kauniit.

Samana viikonloppuna kun korttini jäi kuivumaan, luin Hesarista vaasalaisesta raastuvanoikeuden tuomarista joka jäi kolmannen kerran ratista (lue: juovuksissa ajamisesta) kiinni ja joka yritti karkuun poliisia. Hän sai 90 päiväsakkoa.

Minun oikeustajun mukaan tuomiot eivät olleet ihan suhteessa toisiinsa. Ajaminen alkoholin vaikutuksen alaisena on ihan oikeasti vaarallista sivullisille.

19/7/06 02:03  
Blogger Jude Vihervaara sanoi...

[L_Argentatus]Ei siis pidä valittaa, kun hommasin omalle kotikadulle rivin hidastustöyssyjä :)[/L_Argentatus]

On se hassua kuinka luetun ymmärtäminen on vaikeata. L_Argentatus kertoo kuinka paha meteli (taksi)autoista lähtee katukuilussa. Kyllä minä tiedän, olenhan kasvanut eteläisissä kaupunginosissa. Ja tapaus josta kerroin tapahtui Helsingin rajojen ulkopuolella, keskellä peltomaisemaan - kaukana katukuiluista.

Ja mitä tulee hidastustöyssyihin - ne eivät ole ihan paras mahdollinen tapa estää melua. Jokaisen hidastustöyssyn jälkeen on kiihdytettävä ja siitähän sitä melua tulee. Kaupungit ovat sellaisia että niissä on sitä ääntä.

Jos haluat hiljaisuutta ja rauhaa, Helsingin ulkopuolella on paljon lääniä jossa voi nauttia hiljaisuudesta. Kannattaa siis muuttaa sinne. Ei voi asua maaseudun rauhassa keskellä Helsinkiä.

Ja aina ei voi voittaa.

27/7/06 12:19  

Lähetä kommentti

<< Takaisin tolpalle