16.6.2006

Suomi-kuvaa

Eilen illalla sain asiakkaaksi neljä taiwanilaista Nokian työntekijää jotka piti viedä hotelliin. Eteen istunut neitokainen kertoi käyneensä jo parikymmentä kertaa Suomessa ja piti maasta kovasti. Kuitenkaan Suomi ei ihan tuntunut kirkastuneen hänelle täydellisesti. Tämä kävi ilmi ohittaessamme keskeisiä rakennuksia Helsingin keskustassa.

Eduskuntatalon kohdalla hän kysyi että onko rakennus jokin museo ja hämmästys oli melkoinen kun asian todellisen perän. Nopeasti ryhdyin matkaoppaaksi ja kerroin että seuraava rakennus vasemmalla oli sitten Kansallismuseo ja oikealla oli sitten "Finlandia House". Tämä synnytti suurta mielenkiintoa ja neito halusi tietää että oliko kyseessä tehdas vai pääkonttori.

En ymmärtänyt kysymystä tehtaasta ja pääkonttorista, jolloin neito täsmensi kysymystään ja halusi tietää että tehdäänkö Finlandia Vodka kyseisessä rakennuksessa vai onko kyseessä yrityksen pääkonttori?

5 Kommentteja:

Blogger Satu sanoi...

Heissan Jude. Olen nyt lukenut melkein kaiken mitä olet kirjoittanut. Kokemus on ollut järisyttävä. Osaat kuvata asiat niin ytimekkäästi, vaikuttavasti ja selvästi, että ne melkein maistuvat ja ainakin tuntuvat.
Kiitos siis sulle kaikista näistä sanoista ja hienoista ajatuksista.
Satu

17/6/06 10:52  
Blogger Paska Nainen sanoi...

Mahtava blogi. Luin ja luin, en voi lopettaa. Kiitos!

17/6/06 21:12  
Blogger Tero Lehto sanoi...

En ihmettele, etteivät he tunteneet Helsinkiä. Minä olen käynyt työmatkalla Pariisissa kolme kertaa, Lontoossa pari kertaa, Nizzassa kolme kertaa, Cannesissa ainakin kaksi kertaa jne, enkä ole nähnyt useimmista kuin yhden tai pari nähtävyyttä.

Surkein tilanne on Pariisin kohdalla, kun työkeikka on aina ollut jossain kaupungin ulkopuolella. En ole ehtinyt näköyhteyttä lähemmäs Eiffel-tornia.

Monacossa olen käynyt myös pari kertaa, ja sen tärkeimmät nähtävyydet olen helpostikin kiertänyt, ja uskallan jopa melkeinpä väittää kävelleeni alueen laidasta laitaan.

18/6/06 15:37  
Blogger Jude sanoi...

[tero lehto]En ihmettele, etteivät he tunteneet Helsinkiä.[/tero lehto]

En minäkään sitä Helsinki-tuntemusta, mutta tuo Finlandia Vodka - jos Suomi tunnetaan vain ja ainoastaan vodkasta. Huhhuh.

18/6/06 16:50  
Blogger Wilhelmiina sanoi...

(hihittää)

Kiitos taas loistavasta kiteytyksestä. :D

19/6/06 01:24  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle