1.6.2006

Maksuvälineitä

"Oletko koskaan nussinut sun asiakasta?" Kysymyksen esitti nuori nainen. Tuskin tuo oli tarjoamassa itsekään ns. nahka-Visaa, sillä hän oli yksi kahden miehen ja kahden naisen ryhmästä matkalla jatkoille. Lisäksi yksi kyydissä olevista kuului ns. vakioasiakkaisiini, niihin harvoihin joilla on minun henk. koht. kännykän numero.

Uteliaisuus aihetta kohtaan on ollut melkoinen, kysymys on esitetty eri tavoin aseteltuna viime aikoina melko usein. Mielestäni koko aihe on eräänlainen urbaanilegenda joka on saanut myyttiset mittasuhteet ja kiehtoo siksi ihmisiä yhä enemmän. Ehkä joku asiakas on joskus ollut niin vähissä varoissa ja joku kuljettaja niin pahassa puutteessa että tätä on tapahtunut, mutta luulen sen olevan melko harvinaista - ainakaan kukaan tuntemistani kuljettajista ei tunnusta ottaneensa maksua luonnossa.

Mutta vastaus kysymykseen on: ei, en ole. Kukaan ei ole koskaan ehdottanut ja vaikka ehdottaisi, tuskin ottaisin maksua tuolla tavalla vastaan. Olen toki joskus vienyt auton talliin ja lähtenyt jatkoille, mutta kyytimaksut on hoidettu aina rahalla.

1 Kommentteja:

Blogger jormanen sanoi...

Saattelin 80-luvulla ikäistäni nuorta naista jatkojen jälkeen taksitolpalle Töölössä. Hän pyysi minulta taksirahaa. Kun jäin asiaa miettimään, hän tokaisi maksavansa sitten taksille luonnossa ja tehneensä niin ennenkin.

Ei puhunut välttämättä totta, mutta asia on askarruttanut minua jo parikymmentä vuotta.

1/6/06 07:24  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle