12.5.2006

Tämäkin on nyt sitten nähty

Ajan aamuruuhkassa punaisen Toyota Yaris'n perässä ja pysähdymme Töölönkadun ja Runeberginkadun kulmassa liikennevaloihin. Huomaan että Yaris'n peruutuspeili on omituisessa asennossa, melkein pystyssä ja sellaisessa kulmassa että ei siitä ainakaan takana tulevaa liikennettä pysty tarkkailemaan. Samassa tajuan syyn peilin asentoon: kuljettajana oleva nuorehko nainen (blondi) laittaa ripsiväriä sillä aikaa kun olemme pysähtyneet valoihin. Tilanne naurattaa, luulin että nämä ripsivärinlaittamiset autossa olisivat olleet jossain määrin urbaanilegendaa.

Valo vaihtui vihreäksi ja jono lähti liikkeelle - ja mitä ihmettä? Nainen jatkaa edelleen ripsivärin laittamista. Siis auto kulkee eteenpäin jonossa ja kuski laittaa ripsaria! Hesperiankatujen jälkeen ehostus taitaa olla kunnossa koska nyt on jo ehditty sytyttää tupakka. Käännymme edelleen peräkkäin ajaen Museokadulle ja siitä lyhyt pätkä Aurorankatua Manskulle, vilkku ei vain näytä toimivan Yarisissa. Eipä ihme, sillä puhelin näyttää varanneen toisen käden. Toisella kädellä välillä karistetaan röökistä tuhkaa raollaan olevasta ikkunasta ja toinen käsi pitää luuri korvalla - tämähän on Hands Free, ei yhtään kättä ratissa!

Eduskuntatalon jälkeen Yaris kääntyy Pohjoiselle Rautatiekadulle ja minä jatkan kohti asema-aukiota. Nyt toimi jo vilkkukin, eli toinen käsi oli vapautunut jostain tärkeämmästä tehtävästä ja pystyi taas osallistumaan auton ajamiseen.

0 Kommentteja:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle