30.8.2006

Saako musiikkia?

Varsinkin viikonloppuisin, mutta myös muina aikoina asiakkaat pyytävät musiikkia autoon. Erityisesti Radio City, KissFM ja KLF tuntuvat olevan musiikinpyytäjien suosiossa. Ilmeet ovat poikkeuksetta melko yllättyneitä kun kieltäydyn laittamasta mitään kyseisistä kanavista päälle. Enkä suostu laittamaan liioin SuomiPOPpia tai Sävelradiota - ylipäätään mitään kaupallista radiokanavaa soimaan. Tai joskus ehkä GrooveFM, mutta ei senkään soittolistaa kauaa jaksa kuunnella.

Kaupallisten radiokanavien tarjonta on tänään melko surkeata - aivottomat DJ:t laukovat tyhjänpäiväisyyksiä soittolistojen suoltaman musiikkivirran väleihin. Soittolistojen jotka sisältävät marginaalisen kapean otannan eri aikojen suosituimmista kappaleista. Ei, en kestä. Rokkia ja sporttia sekä parasta kotimaista jne jne. En vain ole kiinnostunut jääkiekosta/jalkapallosta niin paljoa että jaksaisin kuunnella J-P Jalon tai jonkun muun vaahtoamista meneillään olevasta ottelusta, enkä myöskään jaksa kuunnella samoja kappaleita yhä uudestaan ja uudestaan. Etenkin kun ne samat kappaleet ovat mielestäni huonoa musiikkia.

Minun kyydissä soi yleensä jazz, mutta usein autossa raikaa myös blues, reggae, samba, bossa nova ja soul tai sitten jotain sellaista jossa on vaikutteita kaikista edellä mainituista. Omat CD:t ovat tuki ja turva kun tarjoan taustamusiikkia kyyditettäville. Hämmästyttävän usein asiakkaat myös kiinnittävät huomiota musiikkivalintoihini ja useimmat ovat ilahtuneita siitä ettei autossa soi tyypilliset radiokanavat ja niiden musiikkimatto. Noin 20% asiakkaistani haluavat tietää että kuka on artisti joka kulloinkin on soimassa. Mm. Nitin Sawhney, Fat Freddy's Drop, Maria Rita sekä Boozoo Bajou ovat keränneet kyydissäni uusia kuulijoita ja Stan Getz, Weather Report sekä Neville Brothers on palautunut takaisin monien mieleen.

Jos osutte joskus kyytiin, rentoukaa ja nauttikaa hyvästä musiikista.

4 Kommentteja:

Blogger ulkopuolinen sanoi...

Tarviiko omien levyjen soittamisesta maksaa teostomaksuja? :) Itsellä tulisi kyllä lähinnä pakokauhu jos pitäisi jazzia kuunnella taksissa..

30/8/06 11:29  
Blogger Kriisi sanoi...

Eilen osuin taksiin, jossa nuori kuski kuunteli Radio Helsinkiä, jossa Jone Nikula juuri veti Takomoa. Tarjoutui vaihtamaan kanavaa, ja vaikutti yllättyneeltä kun totesin, että älä ihmeessä. Juteltiin sitten pitkä tovi kyseisen kanavan hyvyydestä, oli muutenkin harvinaisen mukava kuski. Toisinaan harmistun jos en voi lukea lehteäni rauhassa ilman erillistä sanomista, mutta tällä kertaa ei harmittanut yhtään.

Helsinkiläinen taksi, jossa kuunnellaan jotain muuta kuin formaattimökää tai yleä ovat harvinainen herkku ja mannaa väsyneen takapenkkiläisen sielulle. Ei sitä voi pyytää vaihtamaan pois, vaikka ei välittäisikään juuri sillä hetkellä tulleesta hevistä.

30/8/06 11:32  
Blogger shoeshine sanoi...

Tyypillinen taksikuskin asenne: minun musiikkimakuni on se oikea, asiakkailla on huono maku, ja minä opetan asiakkaille mikä musiikki on hyvää ja mikä ei

14/9/06 13:12  
Blogger Teppo sanoi...

Tuolla maulla kyllä sopii asiakkaita opettaakin. Jollain taksimatkalla kuski kuunteli pomppuheviä ja näytti grunge-aallossa nousseen Stone Temple Pilotsin laulajalta, mikä aiheutti vähän huvittuneisuutta. Kumma reaktio sinänsä, koska iskelmää kuuntelevat kuskit harvoin jaksavat huvittaa.

Hatunnosto kaupallisten kanavien vastustukselle!

20/9/06 11:41  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle