5.9.2006

En vaan jaksa

Aamuruuhkassa ei ole mitään järkeä. Espoolaiset, vantaalaiset ja muut ympäristökuntalaiset tunkevat sisääntuloväylät niin täyteen autoja että jumittaa varmasti. Sitten pienempien väylien käyttö on estetty betoniporsain ja läpiajokielloin - ihan miten vaan hankalammaksi voidaan asioita tehdä. Edelleen olen sitä mieltä että Helsinki tarvitsee tietullit ruuhka-aikoihin, illalla voisivat sitten tulla elokuviin ja muihin rientoihin jos vielä haluavat. Jos tietulleista on ainoastaan hyviä kokemuksia Tukholmassa ja Lontoossa, mikä tekisi Helsingistä sellaisen paikan ettei niistä olisi täällä hyötyä. Tarvitaan vain poliittisia päättäjiä joilla on riittävästi munaa lähteä ajamaan asiaa. Pitäisiköhän asettua ehdolle seuraavissa kunnallisvaaleissa?

Olen myös sitä mieltä ettei Heksingin tarvitse haalia maita Sipoosta. Jääkööt sipoolaisetkin sinne tietullin toiselle puolelle. Jos joku helsinkiläinen välttämättä haluaa asua väljästi omakotitalossa, muuttakoot sellaiselle paikkakunnalle missä on omakotitaloja. Mars mars Klaukkalaan, siellä on tilaa ja tervetuloa tietullin kautta Helsinkiin käymään.

Mitä tulee kaupunkisuunnitteluun - umpikortteliratkaisu on ainoa järkevä tapa rakentaa. Se on selkeä ja tehokas - korttelien sisälle viihtyisät piha-alueet, ei sinne kadunpuolelle mitään puskia tarvita. Ja ostoshelvetit pannaan, ei siitä ole mitään iloa että taas uuteen shoppailutaivaaseen saadaan taas uusi Dressman ja H&M. Talojen kivijalkoihin liiketiloja joita on pienemmälläkin yrityksellä varaa vuokrata. Lähipalvelut kunniaan ja autojen käytön tarve vähenee. Olisiko tässä sopivia teesejä kampanjointiin?

4 Kommentteja:

Blogger Kale sanoi...

Samaa mieltä Helsinkiin tulosta. Tiet tukossa "normaaliin" ruuhka-aikaan. Siksipä tulenkin provinssista ruuhkien ulkopuolella. Jopa töihin. Tiedä sitten kaipaako oikeasti kukaan Helsinkiin. Itse en ainakaan. Pakko vaan kulkea niinkauan kuin vanhan äitini kauppa- ym. muut asiat vaativat kun Helsinki ei pysty kotihoitoa järjestämään kunnolla. "Käskevät" jopa tulemaan, kun eivät kerkeä mummoa "hoitamaan". Omalta kohdaltani ajot ja varmaan muutkin käynnit loppuu siihen paikkaan kun "aika hoitaa".

5/9/06 10:06  
Blogger edsel sanoi...

Umpikorttelit taitavat olla myös taksikuskin työn kannalta selkeimpiä - osoitteet löytyvät ruutukaavasta ja kadunvarsitaloista helpommin kuin joku lähiön Polkuväyläraittitie 116 G talo B rappu H...

5/9/06 11:15  
Blogger sea sanoi...

Umpikortteleitä minäkin kannatan! Ja yksityisautotonta keskustaa.

5/9/06 17:02  
Blogger Välittäjä sanoi...

Niin!

6/9/06 23:13  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle