2.10.2005

Mirri ei tule enää kotiin

Kuin onnenkantamoisena vein asiakkaan Tammisaloon. Tai ei se ensin tuntunut kovin onnekkaalta, olisin sahannut mielummin Annankadun ja Kallion väliä keräten lähtömaksuja. Tammisalosta kuitenkin täytyy palata tähän aikaan yöstä (04.40) tyhjänä takaisin. Mutta tällä kerralla olin ruudussa ykkösenä ja muutaman minuutin kuluttua alueella laukeaa ennakkotilaus ja mihin muualle ennakko tähän aikaan voi olla kuin lentokentälle. Pysähdys ja pari minuuttia jaloittelua tekee hyvää tähän aikaan jäykistyneille jäsenille.

Ennakko putosi suoraan syliini ja matka todellakin suuntautui kentälle. Ihan hyvä päätös yölle, kentältä voisin ajaa takaisin tallille, sillä keskusta tyhjenisi sillä välin eikä sieltä löytyisi enää töitä kuin hyvällä onnella. Mukava pariskunta, menossa lomamatkalle, tipittivätkin pari euroa, tosin kortilla. En ole koskaan oikein päässyt perille että tilittääkö isäntä kortilla maksetut tipit, niitä tulee kuitenkin niin vähän ettei niitä voi oikein laskea itse.

Suunnitelma oli selvä: kentältä suoraan tallille, auton pesu, tilitys ja kotiin nukkumaan. Kotona olisin hieman jälkeen kuuden, uni kyllä maittaa. Tuusulan tielle päästyäni nostin nopeuden sataseen, laitoin vakionopeuden päälle ja tulin rauhallisesti kohti Helsinkiä. Pakilan kohdalla on pari kaarretta jossa näkyvyys ei salli paljon korkeampaa nopeutta, onhan auto voitava pysäyttää näkyvissä olevalla tieosuudella. Vastaantulevien ja minun välissä oleva kaide estää näkyvyyden pidemmälle ja siksi tämä tuli taas täysin odottamatta.

Oli kuin kissa olisi nukkunut siinä kaistojen välissä. Pulska valko-harmaa kissa, todennäköisesti kolli. Rauhallisesti kyljellään, silmät kiinni, verta ja ulkonaisia vammoja ei näkynyt nopealla vilkaisulla. Mutta tiesin että tämä mirri nukkui niin syvää unta ettei se enää nousisi ja lähtisi maukumaan isäntänsä/emantänsä ikkunan taakse. Lapset saattaisivat kysellä parin päivän kuluttua että miksi mirri ei tule enää kotiin. Perhe ei todennäköisesti koskaan saa selville että mitä mirrille tapahtui.

Jossain puhelinpylväässä saattaa olla kohta ilmoitus jossa kysytään että onko joku nähnyt tätä valko-harmaata kissaa. Minä näin ja voin kertoa ettei se palaa enää kotiin.

1 Kommentteja:

Anonymous Idiootti sanoi...

Taidanpa tietää kenen kissa on kyseessä. Täytyy kysyä ystävältäni että milloin hänen valkoharmaa kissansa katosi. Mahdollisesti vaikeakin paikka, ehkä kummallekin. Toivon ettei kyseessä ole hänen kissansa.

24/2/06 16:24  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle