12.9.2006

Sunnuntaiajelua

Eilen liikenne oli päivällä todella rentoa. Ihmiset olivat todennäköisesti ottaneet tosissaan ilmoitukset liikennejärjestelyistä ja mahdollisista ruuhkista. En tiedä että pitivätkö he vapaata vai olivatko tulleet jollain muulla välineellä kuin omalla autolla töihin, mutta yksityisautoilu oli mielestäni merkittävästi vähäisempää. Ja se tuntui hyvältä. Oli todella rentoa olla töissä, tällaista sen tulisi olla aina. Ja jos tietullit vähentäisivät Helsingin keskustan liikennettä samalla tavalla, olen ehdottomasti tietullien kannalla.

Paul Ankan Rock Swings piti meininkiä rentona.

2 Kommentteja:

Blogger Lusikka lattiaan sanoi...

niin no, ne tietullit on varmaan takseille ilmaisia....

Norjassa on ainakin tietullit olleet käytössä jo vuosia ja ammattiliikenteelle ne ei maksa mitään. Se että joutuuko ammattilaiset maksaan jotain vuosimaksua tms...sitä en tiedä.

13/9/06 00:49  
Blogger Jude Vihervaara sanoi...

On omituista että kun tuo tietulli otetaan puheeksi, ei-helsinkiläiset hermostuvat ja alkavat vinkumaan tietulleja myös toiseen suuntaan. Totta hemmetissä sellaisetkin tulee olla aivan samoin kuin sisääntulevalle liikenteelle. Tietullit ruuhka-aikaan molempiin suuntiin, niin helsinkiläisille kuin muillekin. Ehkä siihen voisi harkita vapautuksia jos autossa on esim. vähintään 4 matkustajaa, mutta on aivan älytöntä jos tarvitaan 1500 kiloa terästä kuljettamaan 70 - 90 kiloa läskiä.

Vaikka ajan työkseni taksia, en siitä huolimatta ole yksityisautoilun vankkumaton kannattaja. Yksityisautoilua tulee vähentää. Piste. Polttoaineiden hinta tulisi kertalaakista nostaa sellaiselle tasolle että huviajelu loppuu. Ja samalla loppuisi yhden matkustajan työmatka-ajelu.

Myös pyöräilijöiden asemaa liikenteessä olisi vahvistettava, kuten Hollannissa on tehty. Samalla pyöräilijät tulee häätää jalkakäytäviltä.

14/9/06 22:19  

Lähetä kommentti

<< Takaisin tolpalle