12.9.2006

Sunnuntaiajelua

Eilen liikenne oli päivällä todella rentoa. Ihmiset olivat todennäköisesti ottaneet tosissaan ilmoitukset liikennejärjestelyistä ja mahdollisista ruuhkista. En tiedä että pitivätkö he vapaata vai olivatko tulleet jollain muulla välineellä kuin omalla autolla töihin, mutta yksityisautoilu oli mielestäni merkittävästi vähäisempää. Ja se tuntui hyvältä. Oli todella rentoa olla töissä, tällaista sen tulisi olla aina. Ja jos tietullit vähentäisivät Helsingin keskustan liikennettä samalla tavalla, olen ehdottomasti tietullien kannalla.

Paul Ankan Rock Swings piti meininkiä rentona.

4 Kommentteja:

Blogger jormanen sanoi...

Tietullit tulevat varmaan teille takseille tosi kalliiksi.

12/9/06 16:44  
Blogger Lusikka lattiaan sanoi...

niin no, ne tietullit on varmaan takseille ilmaisia....

Norjassa on ainakin tietullit olleet käytössä jo vuosia ja ammattiliikenteelle ne ei maksa mitään. Se että joutuuko ammattilaiset maksaan jotain vuosimaksua tms...sitä en tiedä.

13/9/06 00:49  
Blogger shoeshine sanoi...

Siinä mielessä tietullit olisivat hyvä asia, että lyhyellä tähtäimellä liikenne Helsinkiin tietysti vähenisi, kuten Tukholmassa tapahtui, pikkuhiljaa liikenne taas lisäntyy, ja pitkällä aikavälillä jälleen vähentyy kun yritykset muuttaisivat Helsingistä pois, tosin näin taitaa tapahtua joka tapauksessa. Ainakin minä vaihtaisin ei Helsinkiläiseen työnantajaan jos tänne tulisi tietullit.

Tasapuolisuuden nimissä myös ympäristökuntien tulisi ottaa käyttöön tietullit kun Hesalaiset pyrkivät pois.

14/9/06 13:18  
Blogger Jude sanoi...

On omituista että kun tuo tietulli otetaan puheeksi, ei-helsinkiläiset hermostuvat ja alkavat vinkumaan tietulleja myös toiseen suuntaan. Totta hemmetissä sellaisetkin tulee olla aivan samoin kuin sisääntulevalle liikenteelle. Tietullit ruuhka-aikaan molempiin suuntiin, niin helsinkiläisille kuin muillekin. Ehkä siihen voisi harkita vapautuksia jos autossa on esim. vähintään 4 matkustajaa, mutta on aivan älytöntä jos tarvitaan 1500 kiloa terästä kuljettamaan 70 - 90 kiloa läskiä.

Vaikka ajan työkseni taksia, en siitä huolimatta ole yksityisautoilun vankkumaton kannattaja. Yksityisautoilua tulee vähentää. Piste. Polttoaineiden hinta tulisi kertalaakista nostaa sellaiselle tasolle että huviajelu loppuu. Ja samalla loppuisi yhden matkustajan työmatka-ajelu.

Myös pyöräilijöiden asemaa liikenteessä olisi vahvistettava, kuten Hollannissa on tehty. Samalla pyöräilijät tulee häätää jalkakäytäviltä.

14/9/06 22:19  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle