28.7.2007

o tempora o mores

Naispuolinen kollega, "Nainen ratissa" kuvasi taas erinomaisesti erästä taksikyytiä. Huonosti käyttäytyvät kakarat saavat minultakin sellaisen katseen vanhempien suuntaan, että tajuavat laittaa pilttinsä kuriin.

Mutta osaavat sitä hieman isommatkin. Ja näistä isommista todella huomaa, että millaisesta kodista ihminen on kotoisin. Aina toisinaan tulee annettua rankkaa palautetta välittömästi asiakaspalvelutilanteessa. Pääsääntöisesti on kaksi tapahtumatyyppiä jossa asiakas singahtaa välittömästi ulos, ilman pienintäkään armoa:
  1. Tullaan autoon kaljapullon/tölkin/tms. kanssa, kysymättä ensin lupaa. Kun kyseessä on siististi käyttäytyvät asiakkaat, olen antanut luvan ottaa sen juoman mukaan – jos osaavat kysyä siihen luvan jo ovella. Muissa tapauksissa joko juoma-astia lähtee tai asiakas lähtee astiansa kera. Ja vinkkinä kerrottakoon että pullo/tölkki tulee avata auton ulkopuolella – sisällä avaaminen saattaa roiskahtaa melkoiseksi sprinkleriksi ja sitä hajua ei saa muutamassa päivässä pois, vaikka kuinka hinkkaisi. Lisäksi alkoholijuomien nauttiminen julkisessa kulkuneuvossa – millaiseksi myös taksit luetaan – on laissa kielletty ja siitä voidaan rapsaista 35€:n rikesakko.
  2. Viiden hengen autoon (jollaisia valtaosa autoista on, siis kuski ja neljä asiakasta) on tunkemassa viisi tai kuusi asiakasta – lupaa kysymättä! Lain mukaanhan rekisteriotteeseen matkustajamäärää ei saa ylittää (Ajoneuvossa tai ajoneuvoyhdistelmässä ei saa kuljettaa enempää henkilöitä kuin ajoneuvolle sallittu henkilökuorma sallii, Tieliikennelaki §87). Käytäntöhän on se, että joskus tulee otettua se yksi ylimääräinen, jos siitä ei ongelmia aiheudu. Mutta kysykää ensin kuskilta ennen sisään ryntäämistä. Ylikuormaa on käsitelty aiemmin myös mm. Rollon yössä.
Lisäksi minulla hieman keittää se ainainen Radio Rockin tai Sävelradion/Iskelmän vonkaaminen. Minun ajamassa autossa soi joko jazz tai sitten auto on hiljainen, sillä ei kyseessä ole kuitenkaan mikään jukebox. Harvassa ovat ne jotka vaativat täyttä hiljaisuutta. Kokemuksen mukaan n. 30% asiakkaista suhtautuu suurella mielenkiinnolla kuulemaansa musiikkiin, oli kyseessä sitten Miles Davisin Bitches Brew tai Gotan Projectin Lunatico.

3 Kommentteja:

Anonymous Anonyymi sanoi...

Hmm. Jotenkin hassua ajatella, että radiokanavalla olis matkan aikana mitään väliä. En esim. minä ikinä oo mennyt taksiin viihtymään vaan siirtymään paikasta toiseen sellaisissa olosuhteissa, joissa taksi on kätevin tai ainoa mahdollisuus.

Mut ehkä suurkuluttajat sitten erikseen...

28/7/07 16:13  
Blogger Miira sanoi...

Mä taas voisin kuvitella pyytäväni kuskia hiljentämään radion, jos se soittaa jotain ihan kamalaa (Nova!) isolla volyymillä. Koskaan ei ole tarvinnut - eikä ole tullut mieleenikään pyytää jotain radiokanavaa soimaan. Sehän on kuljettajan työhuone, ts. kuski valitsee musiikkinsa.

28/7/07 23:49  
Blogger Jouko sanoi...

Ihan pakko kommentoida sitä, että se asiakashan maksaa siitä että sitä radiota pidetään päällä. Jokaisessa taksimaksussahan on teostomaksua. Joten lieneekö se niin paljon sitten pyydetty, että ei tartte kuunnella semmoista musiikkia mistä ei pidä...

On se nimittäin sen verran kallista lystiä, että jos kuski rupeaa vielä hattuileen, niin tympii se...

Ja juu, en ole pääkaupunkiseudulta ja takseissakin istun ainoastaan asiakkaana.

31/8/07 12:19  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle