4.8.2007

Tahallinen teko vai vahinko?

Kesä on yliajettujen eläinten aikaa. Kaupungissa erityisesti siilit ovat vaaravyöhykkeessä. Eilen illalla, kävellessäni kohti tallia, näin kuinka siili oli ylittämässä katua pitkin korotettua suojatietä. Suojatietä lähestyi hitaasti auto (kadulla on 30 km nopeusrajoitus), joka hidasti entisestään suojatien korotuksen kohdalla – ja murskasi siilin etupyörällään. Vauhti oli niin hidas että siili ei repeytynyt kahtia (hieman korkeammassa nopeudessa siili olisi leikkautunut siten että sen sisälmykset ja liha olisi tullut näkyviin), vaan se ainoastaan litistyi. Se siis kuoli sisäelintensä murskautumiseen.

Siili on niin hidas eläin, että sen liikkuminen ajoradalla ei voi tulla kenellekään yllätyksenä. Vaatii jo pientä taitoa että saa etupyörän osumaan siilin kokoiseen kohteeseen. Joten, mahtoiko teko olla tahallinen vai oliko se välinpitämättömyyttä tiellä kulkevaa eläintä kohtaan ja puhdas sattuma että pyörä osui siihen?

4 Kommentteja:

Blogger Zepander sanoi...

Ihmiset on nykyään pääpiirteissään niin sairaita paskapäitä, että hetkeäkään en ihmettelisi jos tuo on tahallinen teko.

En kylläkään tajua mitä kiksejä _pienemmän_ jyräämisestä saa. Kokeilisivat välillä isompaansa. Lähtis adrenaliinit ihan eri lailla liikkeelle, veikkaan.

6/8/07 14:10  
Blogger Eeva sanoi...

Kuinka jotkut voivatkin olla niin typeriä.
Itselläni samankaltainen kokemus, pakettiauto ajoi edelläni ja vasemmalta juoksi tielle kaksi oravaa peräkkäin. Mitä tekee paku? No, tietenkin koukkaa oikealle päin kohti ojaa, jotta jälkimmäisenä juossut orava jää renkaan alle ja kuolee.

Mitäköhän pahaa oravat olivat tehneet pakun kuljettajalle?

6/8/07 16:32  
Blogger Ohikulkijatar sanoi...

Kyllä siinä on päässä lilluvilla kikkareilla ollut kova tekeminen, että ovat saaneet sen luontaisen väistämisreaktion hävitettyä!

http://www.kiroilevasiili.fi/vanhatsarjikset.php?strip=2

Oli ihan pakko ostaa oman auton persuuksiin tarra joka on tuosta sarjakuvan viimeisestä ruudusta. Ehkä se ei kuitenkaan taksiautoon käy, vaikka mainostarroilla koristeltuja ovatkin :)

9/8/07 16:52  
Blogger SuhariSaku sanoi...

Olin kesällä kuljettamassa pyörätuoliasiakasta sairaalalle, oravanpoika tuli männiköstä selkeästi vasemmalta, hidastin vauhtia, orava kääntyi takaisin, painoin kaasua, orava kääntyi taas ja juoksi pyörän alle. Olisin voinut hätäjarrutuksella pelastaa oravan, mutta asiakas (asianmukaisesti vöissä ja pyörätuoli toki liinoilla kiinni) olisi kokenut aikamoisen nytkähdyksen. Valitsin oravan. Itselle jäi kuitenkin paha mieli.

22/8/07 20:23  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle