22.2.2006

3 typerää

On sen verran rauhallista että ehtii tolpalla miettimään kaikenlaista. Harvoin listaan mitään asioita, mutta nyt tein senkin ja listasin kolme maailman typerintä tekoa joihin itsekin voisin sortua, ainakin teoriassa. Ja ne ovat:

1. Tupakointi
Olen polttanut joskus ja en ole koskaan pystynyt selvittämään itselleni että miksi. Se maistuu ja haisee pahalle, se saa vaatteet haisemaan pahalle, siihen menee paljon rahaa eikä siitä saa edes mitään irti. Pilvenpolttelijoita ymmärrän paremmin, kannabiksella saa ainakin nuppinsa sekaiseksi, mutta röökillä ei edes sitä.

2. Yksityisautoilu
Oman auton omistaminen ja sillä pörrääminen ilman erityistä tarvetta on mielestäni harvinaisen pöljää toimintaa. Siihen uhratulla rahalla voisi tehdä paljon mukavia asioita, autoilu on nimittäin melkoisen kallista puuhaa. Ihan tuollaisen autoksi melko edullisen (10.000 - 15.000) kärryn omistaminen ja käyttäminen maksaa kuukausitasolla n. 400 egeä, kun ottaa huomioon arvon vähenemisen, vakuutukset yms. kulut. 400 € kuukaudessa voi ajaa melko paljon esim. taksilla ja muilla julkisilla. Asia on toki toinen jos asuu jossain Jumalan selän takana ja perheessä on pieniä lapsia, mutta asuinpaikka on oma valinta. Omistan toki itsekin auton, mutta 2CV Sitikkaa ei ihan autoksi voi kutsua - se on elämäntapa.

3. Seksin ostaminen
En muista että kuka sanoi seksistä että sen kesto on lyhyt, asento omituinen ja hinta järjetön. En todellakaan voi ymmärtää miksi panosta tulisi maksaa 300 - 1000 € / laaki. Ei, en vain ymmärrä. Vapaana miehenä saatan toki itsekin ajautua toisinaan tilanteeseen jossa harjoitan villiä ja vapaata seksiä jonkun vähemmän tutun henkilön kanssa. Mutta tähän liittyy poikkeuksetta perinteisiä soidinmenoja joilla pyrin herättämään daamin mielenkiinnon. Haastetta on oltava, se tekee hommasta jännittävää ja mielenkiintoista. Ostaminen on liian helppoa ja vie koko puuhasta terän. Poiketen kahdesta edellesisestä kohdasta, tätä en ole koskaan kokeillut, enkä usko koskaan kokeilevani.

En tiedä että onko tästä meemiksi, mutta jos joku haluaa listata omasta mielestään kolme maailman typerintä tekoa joihin voi itsekin sortua, siitä vaan.

13 Kommentteja:

Anonymous jormanen sanoi...

Enhän minä, mutta isot pojat ovat kertoneet, että se (kohdan 3) hintahaarukka on 50-150 euroa. Ei enää saa sekoittaa markkoihin.

22/2/06 14:11  
Blogger oopa sanoi...

Hmm, täytyy myöntää että en ole sortunut mihinkään noista. Voin tuntea itseni taas hieman aremmaksi ihmiseksi. Kiitos.

22/2/06 14:58  
Blogger Jude sanoi...

Oma hinta-arvioni kohdalle 3 perustuu puhtaasti takapenkiltä kuultuihin hintaneuvotteluihin. Jos vaikka olisikin 50-150 euroa, jotain aiheessa on sellaista että hieman puistattaa. Onhan aiheesta joskus heitetty läppää jonkun asiakkaan kanssa (ovat muka tarjoutuneet maksamaan luonnossa ja minä olen muka ollut kiinnostunut), mutta se on jäänyt aina läpän asteelle.

22/2/06 14:59  
Anonymous Santeri sanoi...

Sitaatti on joku minua tai Dalia. Tai sitten ei.

Kolmannen hinnat heiluvat kyllä mihin sattuu. 50mk on kuulemma joskus riittänyt johonkin. Siis kymmenisen vuotta sitten.

23/2/06 00:12  
Anonymous p.s. sanoi...

Ei sitä pilveäkään voi kaikille suositella, toiset meistä saavat siitä vielä vähemmän kuin savukkeista.
Hmm, niin, ja jokainen sen tupruttelija menettää enemmän kuin nikotiinin ja tervan ystävä.
(ja olisi muuten pitänyt arvata että kaikki muut kommentit tästä kirjoituksesta tulevat koskemaan tuota viimeistä ;)

23/2/06 12:57  
Blogger Jyri sanoi...

Eipä sitä tarvitse edes asua missään jumalan selän takana että yksityisautoilussa olisi järkeä.

Pelkästään pääkaupunkiseudun poikittaisyhteyksien heikkouksien takia ei tarvita kovinkaan kummoista työmatkaa että omalla autolla säästää itselleen kuukaudessa tuollaiset 20-25h puhdasta vapaa-aikaa ja tuollaiset 400 euroa on tuosta melkoisen kohtuullinen hinta.

23/2/06 16:53  
Blogger Jude sanoi...

En minä sitä pilventupruttelua suosittele kenellekään sen enempää kuin tupakkaakaan (siis en lainkaan), mutta ymmärrän heitä paremmin kuin tupakoitsijoita. Kuten sanottu, pilvestä saa ainakin päänsä sekaiseksi, tupakasta ei saa edes sitä. Tai kuten amerikanserkku sanoo: "Why you smoke? You don't get even high!"

Ja jyri, Kontula ja Tapiola ovat Jumalan selän takana. Siitä ei ole kovin pitkä aika kun jengillä oli kesämökkejä noilla kulmilla.

23/2/06 17:08  
Anonymous W sanoi...

Onko seksistä maksaminen typerää? Ehkä on, mutta on se silti fiksumpaa kuin raiskaaminen, ja nämä kaksi ovat ainoat vaihtoehdot joillakin miehillä (kuten minulla) saada "rakkautta" osakseen. Kumpaankaan en ole sortunut, mutta ehkä vielä maksamista kokeilen, koska mitään muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole.

Ei silti, että kyllä itsekin mieluummin harrastaisin soidinmenoja tms. mutta Suomesta ei löydy sellaista daamia, jolle minä kelpaisin :-( Kurja juttu...

24/2/06 18:11  
Blogger Sharkman sanoi...

Tämä menee nyt täysin ohi aiheen, mutta minua kiinnostaisi kuulla taksimieheltä vastaus seuraavaan kysymykseen:

Puhutaanko siellä autossa nykyään sijoittamisesta?

On typerä yleistys, että siinä vaiheessa on laskukausi pörssissä lähellä, kun taksikuskitkin jakavat sijoitusvinkkejä. Uskon, että taksikuskeista löytyy paljon hyviä sijoittajia. Mutta miten on, puhuvatko asiakkaat lisääntyvässä määrin sijoittamisesta?

Vastaukseksi kelpaa myös EVVK :)

25/2/06 13:43  
Blogger Jude sanoi...

Sharkman - sorry, ei sijoitusvinkkejä. Ja mitä tulee taksikuskien kykyihin sijoittajina, en lähtisi sanomaan että heistä löytyisi hyviä sijoittajia. Perusteluna esitän puhtaasti sen että he (sikäli kun ovat isäntiä) ovat sijoittaneet takseihin. Taksibisnes ei ole kovin kannattavaa. Kyseessä on työvoimavaltainen ala joka pystyy vain yhteen palvelutapahtumaan kerralla. Sen tuottavuutta ei pysty järin kohottmaan. Hyvät ja reilut isännät saavat parhaat ja tehokkaimmat kuskit, mutta joutuvat / saavat maksaa myös parhaat palkkiot. Kuljettajien palkkahan muodostuu arvonlisäverottomasta kassasta, osuudesta siihen. Jos et tee kassaa, et saa myöskään palkkaa. Olen kuullut jopa 40% palkoista, mutta yleensä se kulkee jossain 35- 38% välillä. Paitsi Kovasen kuskeilla joille maksetaan kuulemma vain 30%. Eli se niistä sijoittajankyvyistä.

W - seksistä maksaminen on minun mielestäni typerää, sinulla voi olla ihan vapaasti oma mielipide asiasta. Käteenveto on kuitenkin ilmaista ja usein parempaa kuin huono seksi. Ja en oikein jaksa uskoa että maksettu seksi olisi koskaan hyvää, koska seksi on kuitenkin fiiliskysymys, enkä usko että rahalla saa fiilistä. Siinä mielessä oli ihan oikein että olit laittaunut rakkauden lainausmerkkeihin.

25/2/06 19:41  
Anonymous antsa sanoi...

Yksityisautoilussa ei ole kyse vain rahasta tai ajasta, vaan mitä suurimmassa määrin ympäristön tuhoutumisesta. Yksityisautoilulla edistämme elinmahdollisuuksiemme tuhoutumista.

26/2/06 11:28  
Blogger Mane the Mean sanoi...

Hemmetti, olet listannut juuri ne kolve typerintä asiaa, jotka minäkin olisin listannut.

27/2/06 18:22  
Blogger dippaadappaa sanoi...

Autoilen vain työkseni,muut kyydit hoidan visalla tai tiinalla ;O))

12/5/06 12:52  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle