6.1.2006

Köyhiä ja kipeitä

Juhlien jälkeen olo on selkeästi ohuempi. Nyt en puhu niinkään omasta juhlimisesta, vaan asiakkailla on selvästi ohut ja heikko olo. He ovat nimittäin pysytelleet lähinnä kotona hoivaamassa itseään Uudenvuoden jäljiltä. Ja on tainnut Joulukin verottaa parasta terää jonkin verran. Ainakin kukkaron osalta.

Uudenvuoden juhlinta ja joululahjat tuntuvat rokottaneen asiakkaitten lompakoita tuntuvasti, niin hiljaista työrintamalla nyt on. Lopetin juuri yövuoron ja puolen yön jälkeen onneksi hieman vilkastui, muuten olisi mennyt sosiaalityön piiriin tämäkin yö. Uudenvuoden jälkeinen yö rokotti jo melko pahasti: koko yön kassa oli huimaavat 124€, josta pystyy nopeasti laskemaan kuljettajan käteen jäävän palkan - 41€. Jos kassat eivät tästä parane, on edessä tarjoustonnikalan etsintä, muuhun ei kohta ole varaa.

Asiakkaillakin on selkeästi rankat ajat. Sen huomaa raharengin painosta. Joulukuussa raharenkiin oli välillä mahdotonta mahduttaa enempää kolikoita, nyt se puolestaan rämisee tyhjyyttään. Takseista on aina huomattu ensimmäisenä talouden suhdanteet. Mitä kertoo talousanalyytikoille se että asiakas pyöristää nyt erittäin harvoin kyydin hintaa tasa-euroihin. Nyt kelpaa pienimmätkin vaihtorahat. Ei oikein tippi kulje.

5 Kommentteja:

Anonymous W sanoi...

Perinteisesti vuoden kaksi ekaa viikkoa vietetään tipatonta tammikuuta. On tehty uudenvuodenlupauksia ja aiottu olla ördäämättä tulevana vuonna. Näin eletään hetken aikaa, kunnes 14-15. päivän tienoilla tapahtuu taloudellinen käänne kohti parempaa suhdannetta ja tämä näkyy etenkin myös taksiliikenteessä.

Nimim. kokemusta on.

6/1/06 14:25  
Blogger Jude sanoi...

Oli tämä minullakin tiedossa, mutta se vain jaksaa yllättää kun kassavirta pysähtyy nopeammin kuin auto paniikkijarrutuksessa.

7/1/06 07:29  
Anonymous Brr sanoi...

Minulla nyt neljä vuoroa peräkkäin joku joka ei pystynyt kyytiään maksaamaan joko osaksi tai kokonaan. Ei normaalia.

Toinen kumma juttu on tämä visa electron. Luulevat persaukiset, että sillä voi maksaa vaikka tilillä ei ole katetta. Minulla electron käynyt pari viikkoa ja tänään jo toinen tällainen tapaus...

8/1/06 05:28  
Anonymous Santeri sanoi...

Toivottavasti sait muiltakin ku minulta tippiä.

8/1/06 20:11  
Anonymous Anonyymi sanoi...

kyllähän yksittäisen auton kohdalla se kassavirta/per ajovuoro riippuu suurimmaksi osaksi siitä, onko autoja osattu
laittaa kysyntää vastaava määrä töihin. Jos uudenvuodenpäivää seuraava päivä on arki, onkin todella järkevää laittaa autoja töihin 2,5 kertainen määrä normaaliin sunnuntaihin nähden...sama viime viikonloppuna, kaikki autot töissä to ja la-yöna, tosi järkevää...

10/1/06 15:18  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle