7.12.2005

Mikä miehellä mielessä?

Nuorehko mies, noin 25-vuotias, ihan sellainen normaalin näköinen, esitti minulle kysymyksen. Kello oli hieman yli viisi sunnuntai aamuna. Siis "mistä löytyy huoria" oli kysymys. Hetken aikaa päässä pyörähti tyhjää ja katselin epäuskoisena peilin kautta asiakasta. Eikö muka tuon ikäinen aivan asiallisen oloinen mies saa muuten pillua?

Baari-ilta oli kuulemma mennyt hieman poskelleen ja oli nainen jäänyt saamatta. En lainkaan ihmettele että ilta ei ollut onnistunut jos asenne naisia kohtaan on tuollainen. Pillunkantotelineitä selkeästi. Yritän selittää miehelle että tähän aikaan aamusta ei oikein ole tarjontaa enää ja melko kallistakin olisi, katuhinta on kuulemma n. 300€. Rahasta ei tunnu olevan pulaa, on lähdettävä kiertämään Marskin korttelia ja Mikadon edustaa, siellähän sitä on tarjolla jos jossain. Pari kierrosta korttelin ympäri vakuuttaa miehen ja hän ottaa neuvostani vaarin, siis kotiin nukkumaan.

Kyydin jälkeen takaisin ytimeen vielä katsomaan että löytyisikö vielä jostain kyytiä. Nordenskjöldinkadun ja Manskun kulmassa data päräyttää ajotarjouksen - Mannerheimintien Essolle - sinne. Essolta tulee kyytiin edellisen asiakkaan kaltainen nuori mies. Ihan siisti, jopa hieman nörtin oloinen. Mutta kysymys tulee reippaasti: "Mistä löytyisi huoria?"

Siis mikä näitä nuoria miehiä oikein vaivaa? Tällä kerralla oli ilta mennyt mukavasti viehättävän neidon kanssa ja saatillekin oli päästy, vaan matka oli töksähtänyt ulko-ovelle. Tyttö oli sanonut että joku toinen kerta. Siis nyt piti saada vain pillua kun oli kerran ollut niin lähellä. Sanoin että ajankohta ei ole oikein enää markkina-aikaa ja että Marskin edusta oli melko tyhjä. On kuitenkin kierrettävä sitä kautta ennenkuin mies suostuu menemään kotiin Meilahteen.

Takaaisin Topeliuksenkatua pitkin ja juuri Runeberginkadulle päästyäni kadulla viittilöi nuori mies naisen seurassa. Matkaamme Uudenmaankadulle, naisen kotiosoitteeseen. Puheista päätellen heillä oli ollut mukava ilta ystävien luona juhlissa. Perillä vielä hyvästit ja mies kuiskaa naisen korvaan jotain. Nainen pillastuu kysymyksestä täysin: "Millaisena sä mua pidät? Luuletko sä että mä menen heti sun kanssa sänkyyn? Joo, meillä oli ihan kivaa ja mä viihdyin sun seurassa, mutta tääkö on se mitä sä haluat?" Mies yrittää sopertaa jotain, mutta ei saa kunnolla suunvuoroa. Nainen poistuu tuohtuneena paikalta ja sanoo lopuksi ettei tarvitse soitella.

Katson peiliin ja ajattelen: "Älä kysy sitä". Mies haluaa kotiin Herttoniemeen.

0 Kommentteja:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle