14.11.2005

Inhottavaa

Onneksi kukaan ei ole vielä oksentanut autooni. Olen välttynyt tältä luullakseni sen vuoksi että olen toisinaan melko valikoiva asiakkaiden suhteen ja jos sattumalta olen ottanut kyytiini asiakkaan jolla on "paha olo", olen pysäyttänyt auton erittäin herkästi ja antanut asiakkaan voida pahoin auton ulko puolella. Matkalla keskustasta Paloheinään on joskus pysähdytty jopa viisi kertaa, mutta auto on selvinnyt tahroitta.

On vain koputettava puuta että tältä välttyy vielä pitkään, sillä kohta alkava pikkujouluaika tuo asiakkaiksi melkoisen joukon riskiryhmään kuuluvia. Riskiryhmään kuuluvat kaikki harvoin baarissa käyvät joiden lempijuoma on ilmainen viina. Muutenkin pikkujoulujen aikaan huomaa että suuri osa kansasta käy oikeastaan baarissa melko vähän ja taksinkäyttö on vieläkin vähäisempää. On kuin jotkut eivät osaisi olla luontevasti taksin kyydissä, vaan siitä muodostuu pieni ohjelmanumero. Tämä pikkujoulujuttu oli vain pieni sivujuonne varsinaiseen aiheeseeni.

Oksentajat pystyy jotenkin havaitsemaan ja siten pitämään auton siistinä. Mutta se mikä pääsee yllättämään todella salakavalasti, on housuun paskojat. En tiedä että onko kyseessä lusikallinen joka pääsee livahtamaan, pettävä ryppynauha ripulin aikaan, märkä tai kokkareinen pieru, mutta sitä ei voi koskaan aavistaa ja sen havaitsee aina liian myöhään. Yleensä pari minuuttia sen jälkeen kun asiakas on poistunut.

Jotenkin paskanhaju ei pääse leviämään niin kauan kun asiakas on paikallaan takapenkillä. Sitten kun asakas on poistunut ja olet ehtinyt jo jonkin matkan päähän, nenään alkaa leijua ilmiselvä ihmisenpaskan haju. Jälkeä tai tahraa ei välttämättä ole missään, mutta hajuhaitta on erittäin selkeä. Onneksi autoissa, joita nykyisin ajan, on nahkapenkit. Hajut eivät imeydy samalla tavoin kuin kangaspenkkeihin. Takaboksista löytyy myös hajuja syövää puhdistus-sprayta. Siinä menee aina pari minuuttia tuulettaessa sekä pyyhkiessä paikkaa jossa asiakas on istunut ja homma on sillä ohi. Nolompaa se on silloin kun ehtii nappaamaan uuden asiakkaan ennenkuin on ehtinyt havaita hajuhaitat.

Tämä tuli mieleen kun eilen taas osui kyytiin yksi "paskahousu". Ehdin tulla Toiselta linjalta Hakaniemeen saakka ennen hajujen leijumista ja asiakashan oli jo ehtinyt siinä ajassa kadota. Ei auttanut muu kuin pysähtyä Kaisaniemeen hetkeksi pyyhkimään paikkoja ja tuulettamaan. Inhottavaa se kuitenki joka kerta on.

6 Kommentteja:

Anonymous Elina sanoi...

Olen joskus miettinyt ottavatko taksikuskit kyytiin kovin helposti synnyttämään menossa olevia naisia. Ja mitä jos lapsivesi/verta menee penkeille tai synnytys käynnistyy akuutiksi kesken matkan? Onko sinulle koskaan käynyt niin kuin leffoissa, että lapsi syntyy taksin penkille?
Entä ihmiset, jotka ovat loukanneet itsensä eivätkä tarvitse ambulanssia, mutta haluavat taksilla terveyskeskukseen?

14/11/05 14:55  
Blogger Jude sanoi...

Mitään akuuttisynnytystä en ole joutunut vielä kuljettamaan ja jos sellainen tulee eteen, en mieti hetkeäkään mitään auton tahriintumista, vaan ottaisin kyytiin ja veisin laitokselle niin nopeasti kuin se turvallisuuden kannalta vain on mahdollista. Eräs tuttu ambulanssimies joutui ensimmäisellä työkomennuksellaan opiskelun jälkeen hoitamaan synnytyksen. Oli melko ikimuistoinen alku ammatille.

Näitä loukkaantuneita, hieman kolhiintuneita tulee aina toisinaan ja silloin olen vain pyrkinyt katsomaan ettei verta pääse paljoa autoon. Jotkut ovat olleet melko juovuksissakin, mutta sen verran tolpillaan että ovat tajunneet olevansa taksissa.

Nyrkkisääntönä pidän sitä että jos joku tarvitsee apua, sitä on annettava, tuhriintuu siinä auto ja vaatteet tahi ei. Kännissä rypijät opetelkoot käyttämään alkoholia.

14/11/05 15:18  
Anonymous naiskuski sanoi...

Hyi! Onneksi ei ole ensimmäistäkään "paskahousua" osunut kohdalle, on nimittäin kangasverhoillut istuimet. Oksentajia kyllä on ollut. Onneksi laatta on lentänyt "vain" matolle. Viimesimmän oksentajan logiikka oli outo. Kun vaadin siivouspalkkiota, niin nainen alkoi esittämään syytöksiä mua kohtaan sen vuoksi, että olin ottanut yhden ylimääräisen matkustajan kyytiin, ja hän oli koko matkan ajan istunut toisen sylissä ilman turvavyötä. Hänen mielestään nuo oli sen verran raskauttavia seikkoja, että hän oli valmis tekemään niiden perusteella rikosilmoituksen minusta. Siinä vaiheessa olin täysin äimän käkenä, että "HÄH?!". Siinä sitten käytiin pientä sanallista vääntöä, ja syytteet jäi tekemättä. Hän maksoi myös siivouskulut.

15/11/05 01:31  
Blogger Palle sanoi...

Uni ei tullut silmään, joten tulin koneelle. Eksyin blogillesi jotenkin ja huomasin, että juttuhan on loistavaa. Osaat todella kirjoittaa.

Jäin siinä määrin koukkuun, että luin kaikki postauksesi. Bookmarkseihin meni, joten tulen lukemaan juttujasi jatkossakin.

Jospa se unikin nyt tulisi :).

15/11/05 06:31  
Anonymous Anonyymi sanoi...

tuossa muuten taksiblogi asiakkaan näkökulmasta (ei ole mun blogi). Kuskitkin haisee joskus, ei vaan asiakkaat.
http://www.livejournal.com/users/dotdot1/

15/11/05 12:04  
Anonymous Anonyymi sanoi...

Onko takseissa koskaan oksennuspusseja? Ne voisivat olla ihan käteviä jos esim. etupenkin selkäpuolella olevassa taskussa olisi ns. oksennuspusseja. Pahaolo saattaa yllättää muunkin matkustajan kuin vain liikaa alkoholia nauttineen.

21/11/05 21:39  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle