7.10.2005

Julkkikset, nuo pienet jumalat

Ensimmäinen näytös

Tunnettu seurapiirikaunotar hoippuu kohti autoa miehen vierellä. Vartalonkieli kertoo jo kaukaa ettei tunnelma ole parhaimpia ja miehen avatessa takaovea alkaa kuulua tasainen säksätys joka katkeaa vain siksi aikaa kun mies kiertää auton ja tulee taakseni istumaan.

Nopeasti käy selville että tämän lehdistä ja televisiosta tutun naisen mieltä ovat illan tapahtumat järkyttäneet. Joku toinen nainen on flirttaillut avoimesti miehen kanssa ja ilta oli mennyt tämän vuoksi pilalle. Naisen mielestä mies oli vastannut toisen naisen flirttailuun tai ainakaan mies ei ollut hänen mielestään torjunut riittävän selkeästi ja törkeästi toisen naisen huomionosoituksia.

"Mitä vittua se narttu kuvittelee olevansa, ö-luokan julkkis! Piirretyt kulmat, voi helvetti! Onko se ämmä sun mielestä hyvän näköinen, onko sen isot tissit niin kivat. Olisit voinut tehdä sille selväksi ettei sillä ole mitään jakoa mun rinnalla", nainen latelee ja mies kuuntelee vaiti, yrittää vain välillä sanoa ettei halunnut olla epäystävällinen. Naisen mielestä olisi pitänyt olla. Sitten nainen latelee joukon tunnettujen miesten nimiä ja sanoo että hän voisi saada kenet tahansa heistä, joten ei ole mitään väliä jos mies olisi kiinnostunut toisesta naisesta. Tilanne jatkuu samanlaisena koko matkan ajan, mies yrittää hieman puolustella itseään ja rauhoitella naista sanoen ettei hän halua muita ja että nainen on hänen mielestä paljon kauniimpi kuin se toinen.

Kun pariskunta on poistunut autosta, tilanne jatkuu ulko-oven vieressä. Nainen sättii miestä, miehen ruumiinkielikin puhuu alistumisesta.

Toinen näytös

Nuori nainen käy takapenkille. Nainen on ihan sievä. Niin sievä että olisi ollut suorastaan kaunis, jos joku vain olisi sanonut sen hänelle.

Kello on jo 03.30, on aika mennä kotiin. Suuntaamme Kivenlahtea kohti. Matkalla huomaan peilistä että naisen pää on painunut alas, oletan hänen nukahtaneen, mutta hiljainen nyyhkytys paljastaa ettei hän nuku. Hieman ennen kun tulemme Espoonlahden liittymään nainen pyytää hieman itkuisella äänellä että menisimme Kivenlahden Sparin kautta jotta hän voisi ottaa automaatista rahaa matkan maksamista varten. Sparin pihalla minua väsyttää ja suljen silmäni hetkeksi naisen mennessä nostamaan rahaa.

Avaan silmäni uudestaan kun nainen avaa takaoven ja tulee takaisin takapenkille. Nyt hän ei enää nyyhkytä hiljaa, nyt itku tulee pidättelemättä. "Vittu kun kaikki menee ihan pieleen. Mulla piti olla yli viisikymppiä tilillä, mutta nyt siellä on vain jotain 12 euroo" hän sanoo itkun seasta. Yritän rauhoitella ettei asiat ole varmaan ihan niin huonosti ja maksun suhteen varmasti pääsemme molempia osapuolia tyydyttävään sopimukseen. Kysyn hänen kotiosoitetta ja suuntaamme sinne.

Nainen, Katja nimeltään, kuten myöhemmin kävi ilmi, jatkoi surullista itkuaan. Illan aikana oli selvästi tapahtunut jotain joka oli pahoittanut hänen mielensä eikä tililläkään ollut niin paljon rahaa kuin hän oli olettanut ja matkan maksaminen huolestutti häntä. Yritin rauhoitella häntä ettei asiat olleet lainkaan huonolla tolalla, mutta kyyneleet tulvivat vain vuolaina.

Kotitalon pihalla pääsimme sopimukseen että saan häneltä pantin maksua vastaan ja hän soittaa minulle kun hän pystyy maksamaan. Vaikka tämä asia oli nyt kunnossa, ei itku halunnut loppua millään. Kysyin että voinko auttaa jotenkin ja sanoin että puhumien yleensä helpottaa oloa. Oletin että poikaystävä tms. oli käyttätynyt huonosti ja pahoittanut Katjan mielen. Mutta asia ei ollut näin. Katja lopulta kertoi mikä hänen mielensä oli pahoittanut:

"Olin tutustunut illan aikana uusiin ihmisiin, ne oli tosi kivoja ja meillä oli tosi nastaa. Yhtäkkiä ne alkoi sanomaan että mä haluan olla niiden kanssa vain siksi että ne on julkkiksia. Ne alkoi haukkua mua ja oli tosi inhottavia, sanoi että mä olen ihan paska tyyppi ja haistatti vittua. Mä en edes tajunnu että ne oli jotain julkkuja ja mä yritin selittää ettei se merkinny mulle mitään että ne oli jotain julkkiksia, mutta ne vaan nauro päin naamaa ja sanoi että painu vittuun siitä. Tosi inhottavaa kun ne yhtäkkiä alkoi tolleen olee ilkeitä."

Olin ottanut Katjan henkilötiedot ylös ja huomasin että hän oli vasta 19-vuotias. Melko herkässä iässä vielä. Katja oli muuttanut vähän aikaa sitten Pääkaupunkiseudulle ja ei ollut vielä saanut paljoa kavereita. Kaukana kotoa tutuista ympyröistä ja nyt itseään täynnä olevat tyypit olivat omaksi huvikseen pilanneet nuoren tytön illan. Sanoin hänelle ettei noista tyypeistä pidä välittää ja että niiden sanomiset kannattaa jättä omaan arvoonsa. Katja rauhoittui hieman, tarkisti että hänellä on varmasti kotiavaimet ja lähti kotiinsa.

Loppusanat

Lehdet ja televisio nostavat ihmisiä esille. Heistä tulee julkkiksia. Heidän kasvonsa koristavat lehtien kansia ja monet ovat aivan haltioissaan tutustuessaan julkkikseen. Mutta ovatko julkkikset kaiken sen ihailun arvoisia?

Yhden illan aikana tehdyt havainnot kertovat pikemminkin että julkkiksen itsetunto ropisee yhtä nopeasti kuin kenen muun tahansa, vaikka yrittäisi pitää itsensä jalustalla joka pitää hänet muita korkeammalla. Toiset ovat heidän mielestään ö-luokan julkkiksia jotka eivät ole mitään heihin verrattuna, mutta kuitenkin tuo alempiarvoinen pikkujulkkis koetaan uhkana. Kerskutaan sillä että tuttavapiirissä on tunnettuja nimiä, voidaan saada kuka tahansa tunnettu mies itselleen jos vain itse olisi siihen suostuvainen. Joten jos satut tapailemaan tunnettua seurapiirikaunotarta, kannattaa olla ihan nöyränä ja kiittää onneaan että tämä suostuu katselemaan tuollaista tavallista miestä (olkoonkin että tuo on melko komea), kun julkkismiehiäkin on saatavana.

Jos joku tavis sattuu joskus hieman kaveeraamaan heidän kanssaan ja pyrkii tekemään tuttavuutta, on tavikselle heti näytettävä hänen oikea paikkansa ja se ei ole samalla tasolle heidän kanssaan, vaan paljon alempana. Ja mitä tylymmin sen voi näyttää, sen parempi. Taviksen tulee tuntea alempiarvoisuutensa nahassaan. Vain kauniit ja kuuluisat saavat nauttia heidän seurastaan.

Disclaimer - Kaikki julkkikset eivät ole samanlaisia kuin tässä kirjoituksessa esiintyvät henkilöt. Joitain julkisuuden henkilöitä on joskus ollut kyydissäni ja yleensä he ovat olleet ihan mukavia.

3 Kommentteja:

Anonymous Tiina Kaarela sanoi...

Suomessa on ihanaa se, että nainen voi käyttää taksia turvalliseti. Ainakaan vielä ei tarvita erityisiä naistakseja ja usein taksikuski on ollut illan kivoin mies! Ainkin selvin ;-)

Taannoin, asuessani lähiössä, käytin erittäin paljon taksia. Yhden ainoan kerran olen törmännyt ikävään kuskiin, senkin kokemuksen peittoaa moninkertaisesti ne toiset: kerrankin taksikuski pysäytti auton ja tanssimme jotain Elviksen biisiä 50-vuotislahjamatkalla umpirakastuneen taksikuskin kanssa ja jälkeenpäin katsoimme valokuvia hänen tyttöystävästään.

9/10/05 20:51  
Blogger katja sanoi...

Moi...tuosta vielä sen verran, että ne rahat olin nostanut, en vain sitä matkalla tajunnut. Mutta ne eivät olleet minulla vaan lojuvat ties missä taskussa nykyään. Samoin bussikortti.

Niin...vielä korjaus siihen, että olen muuttanut Espooseen vasta vähänaikaa sitten, mutten mistään sen kauempaa kuin Helsingistä( kylläkin asuin välissä koulun takia muualla kaksi vuotta).

Mutta kuitenkin, humalassa sitä puhuu mitä sattuu ja ehkä välillä hieman epämääräisesti -saa helposti väärän käsityksen.

Kiitos vielä kyydistä ja järjestelyistä! Olen kyllä seurannut vierestä tuota taksikuskin ammattia niin pitkään, että uskon tietäväni mitä se on. Isäni....

17/10/05 01:02  
Blogger Jude sanoi...

Katjalle,

tein hieman hätäisen olettamuksen taustastasi koska ajokortissasi (se joka oli panttina) luki jotain Savosta. Oletin että olit jostain sieltä kotoisin, kun muutenkin tunnuit jotenkin hieman eksyneeltä - se humalatila.

17/10/05 19:10  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Takaisin tolpalle