16.12.2006

Pikkujoulu merkintä

Eilen vietettyjen bloggaajien pikkujoulujen vuoksi päätin heittää minäkin merkinnän, kävinhän paikalla kahteen eri otteeseen - ennen ajovuoroa ja kerran sen aikana.

Vuoro itsessään oli tyypillistä pikkujouluajan ajelua. Ei pikkujoulut taksin näkökulmasta katsottuna juurikaan poikkea tavallisesta viikonlopusta kuin siten että liikkeellä on hieman enemmän ihmisiä joille taksin käyttö ei ole normaali tapa liikkua. Silloin saa hieman enemmän vastailla perinteisiin taksikysymyksiin - on hieman vilkkaampaa, viisi vuotta, renki, mersu, jne.

Eiliseen sisältyi kuitenkin yksi hieman huvittava tapahtuma: Arabianrannasta sain paluukyydin hieman kahden jälkeen. Asiakkaat olivat n. 28-vuotias erittäin kaunis nainen ja häntä n. 10 vuotta vanhempi mies. Pariskunta oli selkeästi tutustunut toisiinsa tarkemmin illan aikana - olisikohan kyseessä ollut suuremman firman kahdella eri osastolla työskentelevää ihmistä pikkujouluista palaamassa.

Nainen oli selkeästi lähdössä jatkamaan vielä jonnekin ja alkuperäisenä matkasuunnitelmana oli jättää hänet johonkin keskustaan, josta mies olisi jatkanaut kotiinsa. Takapenkiltä kuului kiherrystä, hieman vaatteiden kahinaa ja kiihkeätä suutelua. Välillä nainen naurahti ja jossain keskustan lähellä hän huudahti "Voi mieletöntä!" ja kääntyi hihitellen supattamaan miehen korvaan jotain.

Yön kiihkeässä ajorytmissä minulla on valo-ohjaamattomissa risteyksissä tapana pyörittää päätäni villisti ympäriinsä, jotta voisin havaita paremmin muut liikkujat. Näin tein nytkin ja kerran silmäkulmastani havaitsin miehen housujen etumuksella jotain toimintaa, mutta en jäänyt sitä sen ihmeemmin seuraamaan.

Keskustaan päästyämme nainen päätti että Studio 51 on paikka jonne hän on matkalla ja paikalle kaarrettuamme pariskunta kävi lyhyen neuvottelun jatkosta ja mies päätti lähteä naisen matkaan. Ennen autosta poistumista nainen suoritti ääneen ajatellen pienen tilannekatsauksen, kuin varmistaakseen että kaikki on hyvin ja lopetti katsauksen sanoihin "..ja sulla on housut kiinni, hyvä."

Nyt yleensä niin sfinksimäinen pokerini repesi hieman ja naureskelin hetken itsekseni. Nopea vilkaisu takapenkin kuntoon ettei mitään ylimääräisiä roiskeita ollut missään ja sitten toivotin kaksi tyylikkäästi ja kalliisti pukeutunutta, ns. hyviin osoitteisiin matkannutta 30-vuotiasta naista tervetulleeksi kyytiini. Vaan olisivatkohan halunneet tulla, jos olisivat tienneet mikä säpinä oli hetkeä aiemmin samalla penkillä käynyt?

Saint-Germain Des-Prés Café svengasi.