18.2.2011

Kylmä yö

Lapsena, taisin tuolloin olla noin 10 tai 12-vuotias, olin kaverini kanssa Sirpalesaaressa uimassa. Luoksemme tuli tuolloin mies ja kyseli ikäistämme poikaansa, jonka oli nähnyt aiemmin leikkivän vedessä meidän lähellä. Poikaa emme olleet nähnyt, eivätkä pojan tuntomerkit kuulostaneet tutuilta.

Tapaus on jäänyt mieleeni monessakin mielessä. Ensinnäkin isän kasvoilla ja katseessa näkynyt hätä, kun poika oli yhtäkkiä kadonnut. Tuntia myöhemmin näin myös miehen kasvoilla suuren surun ja tuskan, kun poika löytyi rantavedestä hukkuneena.

Sama hätä oli sen miehen kasvoilla, joka pysäytti autonsa viime yönä vierelleni Siltamäessä ja kysyi että olenko nähnyt hänen poikaansa kovassa pakkasyössä. Kyydissäni olleet asiakkaat tunnistivat pojan koulukaverikseen, joka oli heidän tavoin ollut juhlimassa penkinpainajaisiaan. Auton mittari näytti tuolloin -23 C° pakkasta ja senhän tietää että näillä lukemilla hankeen sammahtanut nuori paleltuu nopeasti kuoliaaksi.

Ainakaan vielä eivät lehtien nettisivut ole uutisoineet hankeen paleltuneesta nuoresta, onneksi. Toivottavasti isä löysi poikansa tai että poika oli juhlimassa kavereittensa kanssa turvallisesti sisätiloissa. Ja teinit, pitäkää jumalauta ne kännykkänne päällä. On tärkeätä että vanhemmat saavat teihin yhteyden – vaikka olisittekin hieman luvattomilla teillä ja tekemässä jotain mistä vanhemmat eivät ihan päätänne silittäisi. Sillä vanhemman hätä ei tunnu hyvältä, sen olen jo kahdesti läheltä nähnyt.

15.2.2011

Seksikästä

Noin nelikymppinen pariskunta tulee lähiöpubista kyytiin. Ihan siistejä asiakkaita, ei mitään dokuja vaan tavallisä tyyppejä jotka ovat käyneet parilla. Nainen istuu taakse pelkääjän puolelle ja mies minun taakse. Kotiosoite ei ole kovin kaukana, vajaan parin kilometrin matka melko suoraa tietä. Perillä miehen maksaessa, nainen haluaa kertoa minulle jotain.

Nainen: "Sä hoidit ton tosi seksikkäästi."
Minä: "Anteeksi mitä? Mitä tein?"
Nainen: "Ton koko homman, matkan tänne. Tosi seksikästä."
Minä: "Siis, anteeksi kuinka? Mikä oli seksikästä?"
Nainen: "Toi miten sä ajoit. Sä käytit koko matkan aikana vaan yhtä kättä. Aivan mielettömän seksikästä."
Minä (ällistynenä): Ai jaa, siis se oli seksikästä että ohjasin yhdellä kädellä? Määrittelit juuri seksikkyyden aivan uudella tavalla."

Tässä vaiheessa myös mies havahtuu ja hänen mielestä nainen nyt vittuilee hänelle. Molemmat nousevat ja menevät kohti rapun ovea. Nainen vielä kääntyy katsomaan minua ja hymyilee flirttaillen. Ei ole helppoa olla seksikäs taksikuski.