28.8.2007

Ruoholahti - Mellunmäki all day long

Kun eilisestä koettelemuksesta selvittiin, iski tänään kyyti Ruoholahdesta klo 16.30. Perillä Mellunmäessä oltiin 17.35! Matkaa peräti 17 kilsaa. Mikä vi*#u siinä on niin vaikeaa saada niitä ruuhkamaksuja tänne?

Uusi ennätys

Ruoholahti - Lentokenttä reitille onnistuin tekemään eilen uuden ennätyksen: 59 minuuttia! Lähtö oli 16.47 Itämerenkadulta ja kello (mittari) pysäytettiin lähtöaula 2 edessä 17.46. Oli siinä kiinanpojat ihmeissään kun lausahtivat: "So many cars".

Pitikin osua juuri sille päivälle kun Hesari kertoi yksityisautoilusta ja asian tiimoilla käytiin kiivasta debattia. Jos minulta asiaa kysytään, niin olisin järjestänyt Helsinkiin ruuhkamaksut jo ajat sitten.

4.8.2007

Tahallinen teko vai vahinko?

Kesä on yliajettujen eläinten aikaa. Kaupungissa erityisesti siilit ovat vaaravyöhykkeessä. Eilen illalla, kävellessäni kohti tallia, näin kuinka siili oli ylittämässä katua pitkin korotettua suojatietä. Suojatietä lähestyi hitaasti auto (kadulla on 30 km nopeusrajoitus), joka hidasti entisestään suojatien korotuksen kohdalla – ja murskasi siilin etupyörällään. Vauhti oli niin hidas että siili ei repeytynyt kahtia (hieman korkeammassa nopeudessa siili olisi leikkautunut siten että sen sisälmykset ja liha olisi tullut näkyviin), vaan se ainoastaan litistyi. Se siis kuoli sisäelintensä murskautumiseen.

Siili on niin hidas eläin, että sen liikkuminen ajoradalla ei voi tulla kenellekään yllätyksenä. Vaatii jo pientä taitoa että saa etupyörän osumaan siilin kokoiseen kohteeseen. Joten, mahtoiko teko olla tahallinen vai oliko se välinpitämättömyyttä tiellä kulkevaa eläintä kohtaan ja puhdas sattuma että pyörä osui siihen?